Pizza carbonara

de luminita20_2006 in Pizza, 8 Dec 2010 | 4989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat pizza
  • -400 gr faina
  • - 50 gr drojdie
  • -sare
  • -200 ml apa 
  • - ulei masline
  • -kaizer
  • -3 linguri smantana
  • -1 lingura parmezan
  • -1galbenus ou
  • - cascaval
  • - varf de cutit nucsoara
  • - piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza carbonara:

pt aluat:


Se pune drojdia la topit cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framanta pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana(mai puteti pune f putin ulei daca e necesar). Dupa care se pune intr-un bol se acopera cu un prosop si se lasa la cad sa creasca intre 40 min si 1h 30min depinde de temperatura. Dupa aceea se scoate se imparte in funtie de marimea tavii(la mine au iesit 3 tave rotunde)


Se intinde foaia se pune kaizerul prajit un pic in tigaie, dupa care cascavalul . Se amesteca smantana cu parmezan si galbenusul de ou, nucsoara si piper. Se pune amestecul peste blat si se da la cuptor timp de 15-20 min.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

08.12.2010, 23:44

Imi place mult pizza cu smantana ii confera o delicatete gustului speciala!

Lau 1

24.02.2011, 16:55

Tuxedo 1

24.05.2013, 22:41

Mi se pare un picutz cam multa drojdie pt 400 gr faina si nu ai specificat cat ulei! Eu pun doar 25 de grame la 400 de faina...Oricum ar fi, pizza e foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire