Pizza casei

de Panacris in Pizza, 8 Sep 2012 | 1925 vizualizari

 

Cei doi zmei au poftit la o pizza dupa ce au terminat treburile casei. Asa ca am "purces" la treaba, desi nu aveam in plan "bucatareala" azi, ca e sarbatoare. Dar avand ajutoare in casa, am considerat ca merita si ei un rasfat.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojidie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei 4 linguri.

INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)

  • salam victoria cca. 100 g,
  • jambon sau prosciuto cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Panacris cca. 500 ml,
  • masline fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conserva.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;). In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.


Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.


Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, din nou ketchup, apoi ciupercile si salamul. Din nou ketchup si rondele de masline, se presara oregano dupa gust si la final cascaval ras. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:26

gustoasa

marianascarlat 1

10.04.2013, 19:24

MotanLaOale 1

10.04.2013, 19:24

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca