Pizza casei

de Panacris in Pizza, 8 Sep 2012 | 3452 vizualizari

 

Cei doi zmei au poftit la o pizza dupa ce au terminat treburile casei. Asa ca am "purces" la treaba, desi nu aveam in plan "bucatareala" azi, ca e sarbatoare. Dar avand ajutoare in casa, am considerat ca merita si ei un rasfat.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojidie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei 4 linguri.

INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)

  • salam victoria cca. 100 g,
  • jambon sau prosciuto cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Panacris cca. 500 ml,
  • masline fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conserva.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;).  In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.

Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.

Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici  http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, din nou ketchup, apoi ciupercile si salamul. Din nou ketchup si rondele de masline, se presara oregano dupa gust si la final cascaval ras. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:26

gustoasa

marianascarlat 1

10.04.2013, 19:24

MotanLaOale 1

10.04.2013, 19:24

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu felii de paine