Pizza cu jambon, ciuperci si ardei rosu

de Sylvia in Pizza, 12 Apr 2010 | 3193 vizualizari

 

Pizza e una din preferintele noastre culinare, macar o data pe saptamana fac pizza , este adevarat ca cea mai buna pizza am mancat-o in Italia dar indraznesc sa spun ca dupa indelungi perfectionari pot concura cu o pizza din Italia.
La o pizza buna este foarte important atat blatul ( aluatul) cat si ingredientele, daca acestea sunt de cea mai buna calitate si raspandite pe pizza fara zgarcenie…nu are cum sa nu iasa o pizza buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul necesar la 2 pizze mari sau 3 mai mici avem nevoie de
  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie,
  • o lingurita zahar, 
  • sare ,
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200 de grame de jambon,
  • 50 grame de jambon crud uscat,
  • 200 grame ciuperci ( de obicei folosesc crude dar de aceasta data nu am avut asa ca am pus de la cutie ),
  • un adrei rosu taiat cubulete,
  • mozzarella 125 de grame si cascaval ras 150 grame,
  • optional puteti pune ardei iute daca doriti sa fie picanta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu jambon, ciuperci si ardei rosu:

Aluatul se prepara simplu,intr-un bol mare se pune faina amestecata cu sarea, apoi facem o maia din 100 ml apa calduta , drojdia si lingurita de zahar , pe care o turnam intr-o groapa facuta in faina si o lasam presarata cu putina faina 15 minute. Se framanta bine apoi cu apa calduta pana obtinem un aluat ferm,dupa care adaugam 2 linguri de ulei de masline si framantam din nou pana la omogenizare. Am incercat sa fac aluatul cu masina de facut paine si nu a iesit ok deci eu am ramas la varianta framantat manual. Lasam aluatul la dospit o ora daca este cald, pana isi dubleaza volumul, apoi invelim cu o folie de plastic aderenta bolul si punem la frigider pentru 30-45 minute.


Dupa aceea scoatem aluatul si intindem foia de pizza, nu folosim ruloul patiser ci presam incet cu mainile pana ajungem la foaia de grosimea si marimea dorita, eu prefer aluatul subtire la pizza.


Foaia de pizza trebuie lasata in jur de 20 de minute, timp suficient pentru a pregati celelalte ingrediente si sosul de rosii. Pentru sosul de rosii pe care il punem ca baza pe pizza avem nevoi de 2 rosii mari decojite, pe care le mixam si le calim in ulei de masline timp de 2 minute, adaugam putina sare si ierburi aromate si gata sosul pt pizza. Daca doriti sa sariti de aceasta operatiune se poate folosi si sosul de rosii pt paste, cel preparat cu busuioc sau altul in functie de preferinte.


Taiem fasii jambonul si cubulete ardeiul rosu, rondele ardeiul iute iar mozzarella o vom taia rondele .


Pe blatul de pizza intindem un strat subtire de sos de rosii, apoi presaram cascaval ras si punem feliile de mozzarella. Nu imi place branza presarata peste celelalte ingrediente pentru ca le acopera in intregime, asa pusa ca baza iese oricum la suprafata si ramane pizza mai aspectuoasa.


Dupa aceea asezam celelalte ingrediente in functie de inspiratia de moment dupa care presaram oregano , o pizza buna trebuie sa fie generoasa cu cantitatile de ingrediente dar nu trebuie nici suprapuse prea multe ingrediente pentru ca nu mai se diferentiaza gustul lor.


Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura maxima in cazul cuptorului meu, 240 de grade Celsius, timp de 12-15minute pe treapta cea mai de jos a cuptorului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu jambon, ciuperci si ardei rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

12.04.2010, 20:16

Va servesc cu o feliuta

rivka 1

15.04.2010, 16:30

da arata foarte bine

Oana 1

15.04.2010, 17:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj