Pizza casei

de Ina in Pizza, 28 Sep 2013 | 3604 vizualizari

 

In sfarsit, le-a venit randul si pizzulicilor la postare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • 500 ml. apa
  • 600 g faina
  • un plic praf de copt
  • piper
  • sare
  • Umplutura :
  • 350 g. kaizer
  • 500 g. ciuperci conservate
  • 200 g. masline fara samburi
  • 500 g. cascaval
  • 600 ml. suc de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz )


Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi treptat si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper si continuam sa mixam pentru omogenizare.


Lasam aluatul sa se linisteasca, timp in care pregatim ingredientele de umplutura : Feliem kaizerul si maslinele, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitia de aluat, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava.


Adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal .


Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.


Cand blatul se desprinde de peretii tavii presaram cascaval ras si mai lasam 10 minute la cuptor , pana ce acesta se topeste.


Scoatem tava din cuptor si servim pizza fierbinte, cu sos de rosii, sau o feliem si-o aranjam pe un platou, pentru a fi servita ca aperitiv, la un bufet rece.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa si faina variaza in functie de cata pizza dorim sa facem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.09.2013, 12:27

Buneee

mirela0911 1

29.09.2013, 13:00

lucy2002 1

04.10.2013, 14:18

Foarte buna si se face imediat! MULTUMESC pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt