Pizza cu ardei si ananas

de allube in Pizza, 29 Sep 2013 | 587 vizualizari

 

Pizza este un fel de mancare ce se presupune ca isi are originea in Italia.Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Pizza vine de la cuvantul latin pissa care inseamna paine plata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde
  • Sos:
  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

  • Topping:
  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • ananas din compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si ananas:

Se face aluatul, se lasa la crescut si se imparte in 3 portii egale.

Se unge o forma cu ulei, se intinde aluatul, se adauga sosul, si restul ingredientelor in ordinea de mai sus. Deasupra se presara busuioc si oregano si se stropeste cu ulei.

In cuptorul in prealabil incins se coace 10 min.

Zeama de la compotul de ananas este numai buna de baut la final.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

pentru estetica se pot folosi rondele de ananas

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ardei si ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Panacris

Panacris 1

30.09.2013, 07:58

adry88

adry88 1

30.09.2013, 09:10

place

Rocsi

Rocsi 1

30.09.2013, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!