Pizza cu ardei si ananas

de allube in Pizza, 29 Sep 2013 | 673 vizualizari

 

Pizza este un fel de mancare ce se presupune ca isi are originea in Italia.Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Pizza vine de la cuvantul latin pissa care inseamna paine plata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde
  • Sos:
  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

  • Topping:
  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • ananas din compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si ananas:

Se face aluatul, se lasa la crescut si se imparte in 3 portii egale.


Se unge o forma cu ulei, se intinde aluatul, se adauga sosul, si restul ingredientelor in ordinea de mai sus. Deasupra se presara busuioc si oregano si se stropeste cu ulei.


In cuptorul in prealabil incins se coace 10 min.


Zeama de la compotul de ananas este numai buna de baut la final.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

pentru estetica se pot folosi rondele de ananas

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ardei si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Panacris 1

30.09.2013, 07:58

adry88 1

30.09.2013, 09:10

place

Rocsi 1

30.09.2013, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone