Pizza cu blat de dovlecel si branza

de Merisor in Pizza, 2 Mar 2019 | 4978 vizualizari

 

Îmi place mult combinația de dovlecel și brânză și o folosesc des la deverse preparate: chiftele, tarte, plăcinte, găluște.
De data aceasta am folosit-o pe post de blat la o pizza gustoasă și frumos colorată.
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat cu dovlecel și brânză:
  • 750 g dovlecel curățat
  • 200 g morcovi rași
  • 250 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • Pentru topping:
  • 350 g șuncă presată
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cașcaval
  • 5-6 felii de gogoșari în oțet
  • ketchup
  • frunze de busuioc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de dovlecel si branza:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute. Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid. Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper. Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite. Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru pizza cu blat cu dovlecel și brânză în ea. Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață. Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping. Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari. Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă. Feliem și cașcavalul cât mai subțire. Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el. Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos. O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos. Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala