Pizza cu de toate

de susu in Pizza, 18 Mar 2015 | 5351 vizualizari

 

De trei zile fac pizza, am obosit facand dar si mancand, sursa blatului Adi Hadean, rezultatul exceptional

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 3 cani de faina alba 650 sau 480 nu tip 0001
  • o cana si 1/2 apa calduta
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lg lapte caldut nu fierbinte
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 1 lgt oregano uscat
  • 1 vf lgt zahar
  • 1 vf lgt sare
  • Ingrediente sos de rosii:
  • 2 cutii 800 gr rosii in conserva
  • 1 cana de apa
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 lg busuioc uscat
  • 1 lg oregano uscat
  • 1 lg seminte de chimen
  • 2 boabe ienibahar
  • cateva boabe coriandru
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • Ingrediente topping:
  • sos de rosii preparat in casa
  • salam uscat
  • chorizo picant
  • sunca presata sau bacon subtire
  • ciuperci proaspete sau conservate
  • masine verzi si kalamata
  • porumb la conserva sau congelat
  • fasole rosie fiarta
  • ardei gras rosu, galben si verde
  • sos pesto
  • mozzarela
  • rosii
  • cascaval ras
  • parmezan
  • telemea veche rasa sau cubulete
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu de toate:

Eu am folosit faina pentru pizza 550 pentru ca nu am gasit altceva. Cantitatea de faina trebuie sa fie dubla fata de apa si se masoara cu aceeasi cana. Daca aluatul este prea moale mai adaugam cate putin faina. Eu am mai folosit inca 4 linguri cu varf pe care le-am presarat pe masa de lucru in timp ce framantam aluatul.

Drojdia scoasa din timp de la frigider se zdrobeste si se amesteca impreuna cu laptele, zaharul si putina faina. Se pune la dospit pentru 15 minute timp in care punem restul ingredientelor pentru blat intr-un vas mare. Facem un gol in mijloc unde punem maiaua si apa calda cate putin incorporand usor faina de pe margini. Aluatul se framanta vreo 20 de minute dupa care se pune intr-un vas curat, se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca pentru o ora.

Aluatul trebuie sa fie elastic si fin, in momentul cand il apesi cu degetul trebuie sa revina. Inainte de a pune sos pe blat se poate unge cu ulei de masline, eu n-am facut-o. Usturoiul, chimenul, coriandru si ienibaharul se piseaza in mojar dupa care le punem intr-o craticioara cu celelalte ingredientele pentru sos si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1/2 ora. Cand e gata il blenduim.

Sosul se pune peste blat dar si peste pizza calda gata scoasa din cuptor Ardeii se taie rondele si julien, ciupercutele, rosiile, maslinele si salamul felii foarte subtiri. Eu am taiat carnatul si salamul si cubulete, imi place mai mult ca se repartizeaza mai usor pe fiecare felie Pregatim niste forme si le tapetam cu hartie de copt. Cand a crescut aluatul se rup cu mana bucati din el, se mai framanta putin pe masa infainata si se intinde cu palmele si degetele atat cat avem nevoie pentru o forma. Eu am folosit si facaletul pentru ca nu reuseam sa-l intind atat de mult. Intepam aluatul, intindem din sosul de rosii, punem cascaval si branza rasa, ardei, porumb,, masline, ciuperci si deasupra salam si, rosii.

Punem si peste legume putin busuioc si oregno uscat. Punem iarasi branzeturi si dam la cuptorul incalzit pentru 15-20 minute la 200 de grade. Spre sfarsit mai putem adauga niste cascaval sa se topeasca deasupra. Puneti sos de rosii peste pizza cand o scoateti de la cuptor. Daca faceti pizza a doua zi puneti aluatul la frigider intr-un castron destul de mare sa permita cresterea si acoperiti cu folie alimentara. Il scoateti cu 15 min inainte sa-l intindeti. Deasemenea putem congela aluatul pentru o luna presarat cu faina si pus in folie alimentara. Se scoate cu o seara inainte sau se dezgheata 2 ore la temperatura camerei. Am congelat si o pizza gata pregatita cu sos de rosii, cascaval, si legume. Se baga la cuptor fara a se dezgheta inainte. Din cantitatea dubla de ingrediente pentru aluat adica la 1 kg de faina mi-au iesit 4 pizze mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu somon afumat