Pizza cu fructe de mare

de FlaviaD in Pizza, 10 Oct 2013 | 2302 vizualizari

 

Ca sa mai schimbam putin registrul putem incerca si o pizza cu fructe de mare. Daca va plac fructele de mare, ati facut alegerea corecta. Daca nu va plac fructele de mare, am o solutie pentru voi. Personal nu gasesc apetisanta nici o creatura care traieste in apa, deci nici fructele de mare, insa tocmai pentru asta am gasit o metoda de a „masca” putin gustul.

 

INGREDIENTE

  • -250 g fructe de mare
  • -200 g faina integrala
  • -1 cana mare de apa
  • -1 lingura de unt
  • -ketchup
  • -drojdie
  • -50 g varza rosie
  • -100 g branza emmentaler
  • -condimente (sumac, piper alb, chilli, sare, oregano)
  • -tarate de grau
  • -ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu fructe de mare:

Vom incepe cu inceputul si anume vom prepara mai intai blatul din apa calduta amestecata cu putina drojdie in care vom adauga un praf de sare, unt la temperatura camerei si faina integrala. Framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se va mai lipi de maini si lasam la dospit intr-un loc cald.


Cand coca si-a dublat volumul am pregatit tava si anume am uns-o cu putin ulei de susan – atat fundul tavii cat si peretii acesteia. In tava am presarat faina de tarate de grau, a fost nevoie sa misc energic tava pentru a intinde uniform taratele de grau macinate.


M-am uns cu ulei pe maini si am intins aluatul direct in tava modelandu-l cu degetele. Deasupra am intins niste ketchup diluat cu o lingurita de apa, apoi fructele de mare doar spalate si dezghetate. Peste fructele de mare am tras un praf de sare si condimente dupa gust – eu am pus piper alb, chilli si oregano. Ingredientul surpriza care va indeparta gustul fructelor de mare este sumacul – asta in cazul in care doriti sa-l camuflati, dar daca va place, puteti renunta la acest condiment.


In continuare am asezat varza rosie taiata in fasii foarte subtiri, iar deasupra am presarat branza emmentaler data pe razatoare si inca un praf de chilli si piper alb.


Am dat la cuptor la foc mic si in 20 de minute pizza mea cu fructe de mare era gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

babi5 1

10.10.2013, 09:34

Rocsi 1

10.10.2013, 10:58

FlaviaD 1

12.10.2013, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pizza Capriciosa