Pizza cu margine de branza

de CarmenBlue in Pizza, 15 Apr 2014 | 1436 vizualizari

 

Desi sunt toata ziua pe bucataras.ro (fiica-mea zice ca sunt dependdenta :D), nu am intotdeauna timp sa postez retetele incercate. Dar, acum 2 zile, am facut prima mea pizza de casa si, din fericire pentru mine si familia mea, am incercat reteta Dianei_k (http://www.bucataras.ro/retete/pizza-cu-margine-de-branza-51932.html) si ii multumesc din suflet :*. A iesit un aluat si o pizza nemaipomenita!!! Dementiala, cum zice baiatul meu. Foarte, foarte bun aluatul si usor de lucrat. Ca sa nu mai zic de rezultatul final. Dragi bucatarasi, incercati cu toata increderea ca nu o sa va para rau! P.S. Sa nu va luati dupa calitatea pozelor. Specialista (fiica-mea :)) nu era disponibila.

 

INGREDIENTE

ALUATUL

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub mic de drojdie (25 g)
  • 1 lingura sare
  • 1 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline

UMPLUTURA

  • 200 g telemea rasa amestecata cu iaurt grecesc
  • 4-5 linguri ketchup
  • salam uscat
  • sunca
  • masline
  • ciuperci
  • amestec de condimente Italia (Kaufland)
  • cascaval
  • porumb din conserva
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu margine de branza:

Se sfarama drojdia cu o furculita si se amesteca cu apa calduta in care am dizolvat zaharul. Se presara putina faina si se lasa la crescut 10=15 minute.


Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face o groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Se rastoarna pe masa (nu necesita faina in plus) si se imparte in doua parti. O parte se intinde cu sucitorul in tava asternuta cu hartie de copt, cealalta se intinde intr-o fasie lunga, lata de o palma. Pe fasia de aluat se intinde telemeaua rasa si amestecata cu iaurt, se ruleaza sul, si apoi se taie felii late de 2cm. Se aseaza fiecare bucata pe marginea aluatului de pizza.


Se unge blatul cu ketchup. Se presara cu salam, ciuperci, masline, porumb, fiecare dupa placere si in functie de ce are in frigider. Se condimenteaza.Se rade cascavalul si se introduce in cuptor. Se coace la 200 de grade timp de 20 de minute (sau dupa cum stiti ca va coace cuptorul).


Pofta bune si multumesc diana_k!




 

TIPS-URI

1

Este foarte buna si a doua zi, nu se intareste deloc.

2

Abia am mai reusit sa prind cateva bucati sa le fac poza :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu margine de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ubulika 1

16.04.2014, 08:58

superrrrr!!

CarmenBlue 1

16.04.2014, 13:33

Va multumesc, dragii mei prieteni si va doresc Sarbatori Luminate

pity19 1

16.04.2014, 14:11

Nu am incercat niciodata sa fac pizza asa , oricum arata tare bine!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj