Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Puneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano.
Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar si 1 lingura faina; cand a crescut o adaugati peste restul de faina si framantati cu apa; la sfarsit adaugati cele 2 linguri cu ulei de masline si lasati la crescut pentru o ora la loc cald.
In acest timp taiati mozzarella, cascavalul, ardeiul, sunca si rupeti bucatele busuiocul.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in doua daca doriti 2 pizza mai mici sau il lasati asa pentru o tava mai mare. Din bucata de aluat rupeti 6 bilute mici si le ungeti cu ulei de masline. Restul de aluat il intindeti in tava unsa cu ulei (eu l-am intins fara sucitor); apoi luati cele 6 bilute si le aranjati de jur imprejur apasandu-le cu degetul in mijloc. In interiorul bilutelor aranjati o bucata de mozzarella si una de busuioc. Ungeti restul de aluat cu sosul de rosii si aranjati branza, carnea si legumele. La sfarsit ornati cu restul de busuioc si o bagati la cuptorul incins la 230 de grade pentru 10-15 minute (trebuie sa stati cu ochii pe ea sa nu se arda branza).
Pofta buna.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult