Pizza cu mozzarella

de Catalinaflorea in Pizza, 19 Mar 2015 | 9508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina alba
  • jumatate cubulet de drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa cat cuprinde pentru un aluat nelipicios
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 g mozzarella
  • 50 g cascaval
  • 100 g salam,sunca (eu am avut carne de vita uscata-bresaola)
  • jumatate ardel rosu
  • frunze proaspete de busuioc
  • o cana mica cu sos de rosii
  • o lingurita busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mozzarella:

Puneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano.

Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar si 1 lingura faina; cand a crescut o adaugati peste restul de faina si framantati cu apa; la sfarsit adaugati cele 2 linguri cu ulei de masline si lasati la crescut pentru o ora la loc cald.

In acest timp taiati mozzarella, cascavalul, ardeiul, sunca si rupeti bucatele busuiocul.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in doua daca doriti 2 pizza mai mici sau il lasati asa pentru o tava mai mare. Din bucata de aluat rupeti 6 bilute mici si le ungeti cu ulei de masline. Restul de aluat il intindeti in tava unsa cu ulei (eu l-am intins fara sucitor); apoi luati cele 6 bilute si le aranjati de jur imprejur apasandu-le cu degetul in mijloc. In interiorul bilutelor aranjati o bucata de mozzarella si una de busuioc. Ungeti restul de aluat cu sosul de rosii si aranjati branza, carnea si legumele. La sfarsit ornati cu restul de busuioc si o bagati la cuptorul incins la 230 de grade pentru 10-15 minute (trebuie sa stati cu ochii pe ea sa nu se arda branza).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu vinete