Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping)

de Toamna07 in Pizza, 10 Mai 2015 | 1261 vizualizari

 

O pizza savuroasa, renumita in familia mea pentru gustul ei absolut delicios.Aceste ingrediente combinate pe un blat subtire,dar pufos este un atu culinar perfect. Cuvintele sunt in zadar,gustul vorbeste singur!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de pizza pentru doua tavi mari:
  • 500 g de faina alba
  • 7 g de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare de mare fina
  • 150 ml de apa calda
  • Ingrediente toping:
  • prosciutto crudo cascaval/mozzarella
  • masline negre feliate
  • ciuperci proaspete sau conservate (bine scurse)
  • ardei feliat subtire
  • sare si piper oregano/busuioc
  • Sosul de rosii:
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 3 rosii cherry
  • 1 lingurita de bulion
  • putin zahar
  • oregano si busuioc

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping):

Ingrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari :


Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen. Amestecati-l in mixer 1 minut, apoi framantati-l usor pe o suprafata cu faina, pana devine moale si elastic. Transferati-l intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Framantati-l putin pe o suprafata tapetata cu faina, apoi impartiti-l in doua si rulati fiecare jumatate intr-un cerc.



Mod de preparare sos de rosii :


Intr-o tigaie, incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti la foc mic 2 catei de usturoi taiati marunt si o ceapa tocata marunt, pana cand se inmoaie. Adaugati o conserva de rosii cuburi de 400 g, 3 rosii cherry tocate, sare si 1 lingurita de pasta de tomate. Adaugati putin zahar. Fierbeti sosul la foc mic timp de 40 de minute sau pana cand scade si se ingroasa. Adaugati busuioc, daca va place. Este un sos foarte bun !


Puneti aluatul pe o tava de copt unsa cu putin ulei,intepati aluatul cu furculita din loc in loc, ungeti cu sos de rosii, presarati oregano si piper. Asezati masline, ardei, ciuperci, cascaval si, la final, feliutele fine si subtiri de prosciutto. Dati la cuptor pana se rumeneste usor pe margini.



O pizza pregatita cu mult gust !


Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto crudo ( blat,sos,toping)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 13:58

Foarte buna,pizza!!

tarasmariana 1

10.05.2015, 18:07

Rocsi 1

10.05.2015, 20:21

De vreo saptamana tot spun ca as manca pizza, asa ca iau de la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panzerotti