Pizza cu prosciutto si capere

de Angelica in Pizza, 8 Oct 2013 | 825 vizualizari

 

Imi place pizza de nu mai pot in orice fel si chip!!!
De data asta am incercat o combinatie mai indrazneatza si am pus pe pizza si capere.Bine am facut, caci, este un ingredient foarte potrivit.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • -750 gr. faina alba
  • -5 linguri de ulei de masline
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingura de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • -500 ml.apa calduta
  • Topping:
  • -ketchup Univer
  • -250 gr. prosciutto
  • -1 dovlecel potrivit de mare
  • -3 linguri de capere
  • -200 de.cascaval
  • -200 gr.boabe de porumb
  • -cimbru si oregano uscat
  • -busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto si capere:

1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.



2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.



3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul.



4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine.



5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup Univer si presam lejer putin cimbru si oregano uscat.



6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit.



7.Dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.



8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat(cine doreste si cu cimbru) si servim calda.



Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prosciutto si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.10.2013, 21:49

Lia_ 1

09.10.2013, 05:16

prezentari super si e si buna

Angelica 1

09.10.2013, 10:59

Multumesc dragelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat