Pizza cu rucola și Pancetta

de Satisfyyourcravings in Pizza, 17 Apr 2014 | 2965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguiță busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 1 cutie passata
  • sare și piper
  • 4 frunze busuioc proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 300 grame mozzarella
  • 8 fâșii Pancetta
  • 40 grame rucola
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rucola și Pancetta:

Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază. 

Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute. 

Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.

Cu ajutorul unui blender, se amestecă passata cu usturoiul. Se adaugă sarea, piperul și frunzele de busuioc și se mai mixează puțin până când frunzele de busuioc sunt încorporate în sos. 

După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se împarte aluatul în 3 și se modelează aluatul în forma dorită. 

Se întinde sosul pe întreaga suprafață a aluatului, iar deasupra se așează fâșii de mozzarela. 

Se transferă aluatul pe o tavă și introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit și are o culoare aurie.

Se procedează la fel cu aluatul rămas.

Se așează frunze de rucola și fâșii de Pancetta pe toată suprafața. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu rucola și Pancetta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza turceasca