Pizza cu salam uscat, mozzarella si masline

de Meea in Pizza, 6 Mar 2017 | 5084 vizualizari

 

Inca o reteta bifata din categoria "facut azi, postat azi!". Stiti bine ca am o placere aparte pentru momentele in care reusesc sa postez reteta in aceeasi zi in care am si facut-o. Astazi am reusit din nou! As minti sa va spun ca acum stau confortabil in pat si mananc pizza scriind postarea :((. De confortabil, stau taare bine, dar pizza nu mai este :(. 

          Mi-am revenit in forta dupa saptamana "pasta" haha:)) si mi-a revenit si apetitul! Astazi am facut una dintre cele mai bune pizza EVER! Pe bune acum, simteai savooare in fiecare muscatura. AAAHHH si ce vroiam neaparat sa va mai spun, este ca nu am mai lesinat deloc astazi cand am framantat aluatul, ba chiar mai aveam puteri pentru framantat inca haha:)). 

          Tot sar de la o idee la alta, insa sunt atatea lucruri pe care vreau sa vi le spun ca nu stiu cum sa le leg sau sa le asez, dar nu mai conteaza asta! Mi s-a spus sa incerc sa "prezint" mai mult mancarea/reteta. Incerc sa fac asta, insa eu nu pot sa ma "laud" singura haha:)). Cand afirm ca o reteta este buuna, afirm datorita spuselor celor din jur si datorita faptului ca reteta a trecut "testul suprem" (dupa ce am gatit ceva, ii dau tatalui meu sa guste. Daca zice ca e bun, trecem in etapa urmatoare, daca zice ca nu e bun, la gunoi direct! Apoi urmeaza sa ii dau mamei mele sa guste ce am facut, ea fiind mai greu de convins. Daca si de etapa a 2 a a trecut, ajung in "finala"-sora mea! Greeeeu tare de convins! Daca si ea spune ca e delicios, abia atunci am primit "diploma" si va prezint reteta voua). Nu pot sa scriu 10 fraze despre cat de bun a fost, sunt sigura ca se vede macar 40% din poze! Cu siguranta nu postez reteta daca nu a iesit genial, iar voi daca aveti incredere in retetele mele, le faceti si atunci veti vedea si voi cat de delicioasa a fost!

          Gata, am terminat cu povestile, va invit acum sa faceti cea mai delicioasa pizza facuta in casa! Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • aluat (2 buc. cu diametrul de 26 cm.):
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 300 ml lapte caldut
  •  umplutura:
  • 400 g rosii decojite (conserva)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • chilli
  • piper
  • patrunjel uscat
  • zahar
  • cimbru
  • salam uscat
  • mozzarella
  • cascaval
  • masline
  • rosii Cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam uscat, mozzarella si masline:

          Punem faina intr-un vas incapator, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu laptele caldut, drojdia faramitata, un praf de sare si o lingurita de zahar. Lasam amestecul din cuibusor sa se umfle pentru 15-20 minute. Punem cele 3 linguri de ulei de masline si amestecam cu o lingura de lemn (sau cu mana) pana cand se formeaza o bila uriasa. In acest moment, mai adaugam putina faina si incepem sa framantam aluatul pentru aprox. 10 minute. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la dospit pentru 20 de minute.         

        Cat timp sta la "odihna" aluatul, facem sosul: punem rosiile decojite intr-un blender care le va transforma intr-un piure. Punem cele 2 linguri de ulei de masline intr-un vas, adaugam cateii de usturoi pisati si lasam usturoiul pe foc 1 minut. Condimentam cu chilli, piper si pastrunjel si mai lasam amestecul pe foc 1 minut. Turnam piureul de rosii si lasam sa dea un clocot. In acest moment, condimentam cu putin zahar si cimbru. Lasam sosul pe foc pentru 15 minute, la foc mic.

          Impartim aluatul dospit in doua parti. Ne ungem mainile cu ulei si intindem jumatate din aluat pe fundul unei tavi (diametrul de 26 cm.), ungem aluatul cu sosul de rosii racit, punem feliile de salam, mozzarella, rosiile Cherry taiate felii, maslinele si mai radem putin cascaval pe deasupra.

        Punem pizza la cuptor pana cand blatul s-a copt si cascavalul s-a topit. Inainte cu 5 minute de a scoate pizza de la cuptor, am mai presarat putin cimbru pe deasupra.  

       Da, stiu, miroase divin acum in casa! Si da, stiu, este delicioasa pizza!  

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/03/pizza-cu-salam-uscat-mozzarella-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam uscat, mozzarella si masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre