Pizza cu sarmale

de Bucataras in Pizza, 11 Apr 2009 | 9374 vizualizari

 

Simbata, Bucatarasii au facut LIVE pizza cu sarmale! Nu mai zimbiti :)))), cititi spectacolul “marca” bucataras.ro,

 

INGREDIENTE

  • Compozitie aluat, pentru masina de piine Moulinex:
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Apa: 240 ml
  • Sare: 1,5 lingurita
  • Faina: 480 gr
  • Drojdie uscata 1 lg
  • 6 sarmale (se pot folosi si cele la cutie din supermarket)
  • masline
  • ardei rosu
  • mozzarela
  • 1 ou
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sarmale:

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru.


Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el, saracii, ce mai gaseau prin preajma...brinza..mirodenii ...vai mama lor :)))


Marcus Porcius Cato (234-149 î.Hr.) aminteste in scrierile sale pe laptop de platouri rotunde, "imbracate" cu aluat uns cu ulei de masline, plante, miere, si "coapte" pe pietre incinse.


Stiati cind s-a adaugat sosul de rosii la pizza?


In 1522, rosiile au sosit in Europa din Peru. La inceput lumea s-a temut, crezind ca sint otravuri... Primii care au depasit temerea :)) au fost locuitorii saraci din Napoli, care au pus rosii pe aluatul facut din faina crescuta cu drojdie de bere si a iesit astfel cea mai simpla pizza cu sos de rosii. Aia, saracii, ce si-or fi zis..."Sh-asha murim da foame, frate, ce mai conteaza daca dam coltzu' doua zile mai devreme mincand roshii" :))...Si uite asa s-a nascut si ketchup-ul :)))


Stiati de unde este denumirea de Pizza Margherita?


Ei bine, in 1889, regele Italiei, şi soţia sa, Regina Margherita di Savoia (1851-1926), aflati în vacanţă in Napoli, l-au chemat la ei pe cel mai popular preparator de pizza: Raffaele Esposito, pentru a gusta specialităţile lui.


Nea Raffaele, asta, o fi inventat mai tirziu bomboanele Raffaello? :)), a pregatit 3 feluri de pizza: una cu grasime de porc, brinza si busuioc, alta cu usturoi, ulei de masline si rosii, si una cu busuioc, mozzarella si rosii (verde/alb/rosu - culorile Italiei). Iar regina a fost foarte incintata, incit i-a scris lui Raffaele un mail pe adresa raffapizza@yahoo.it in care i-a multumit. Iar tipul si-a pus status pe mess: pizza Margheritta. Si asa i-a ramas numele!"


In a doua jumatate a secolului 19, pizza a emigrat la americani, care si ei i-au dedicat melodii si au inceput din ce in ce mai mult sa-i aprecieze gustul, inclusiv Frank Sinatra fiind un mare consumator de pizza.


Asa...Iar in 2008, romanii dau lovitura! Aplica istoriei pizza o lovitura sub centura. Si au inventat dragi prieteni pizza cu sarmale! Va dati seama ca nea Raffaello, care a servit-o pe Margherita acu' jda ani, a fost modestutz. N-a avut imaginatie.


Deci: mozzarela pusa pe margini si acoperita cu aluat (ca asa am vazut mai nou la Pizza Hut :D), sarmalele taiate jumatate si puse din loc in loc (am luat o cutie din comert, Scandia), rosii uscate, masline, ardei gras rosu, totul nins cu mozzarela si uns cu putin oua batut. Plus citiva stropi de ketchup!


Cam 15-20 de minute am lasat-o la cuptor! Se serveste cu mamaliGUTZA si ardei iute :)))))).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

ionix 1

21.05.2010, 15:18

oho... a fost petrecere... mie nu-mi plac sarmalele dar imi place pizza asa c-as gusta o bucatica

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:15

laura_n 1

07.02.2013, 15:26

ce fain ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat fara ou