Pizza cu sarmale

de Bucataras in Pizza, 11 Apr 2009 | 8142 vizualizari

 

Simbata, Bucatarasii au facut LIVE pizza cu sarmale! Nu mai zimbiti :)))), cititi spectacolul “marca” bucataras.ro,

 

INGREDIENTE

  • Compozitie aluat, pentru masina de piine Moulinex:
  • Ulei de masline: 1 lingura
  • Apa: 240 ml
  • Sare: 1,5 lingurita
  • Faina: 480 gr
  • Drojdie uscata 1 lg
  • 6 sarmale (se pot folosi si cele la cutie din supermarket)
  • masline
  • ardei rosu
  • mozzarela
  • 1 ou
  • ketchup
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sarmale:

Din ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru.


Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de Darius cel Mare (521-486 î.Hr.) intindeau aluatul pe scuturile incinse de soare si adaugau pe el, saracii, ce mai gaseau prin preajma...brinza..mirodenii ...vai mama lor :)))


Marcus Porcius Cato (234-149 î.Hr.) aminteste in scrierile sale pe laptop de platouri rotunde, "imbracate" cu aluat uns cu ulei de masline, plante, miere, si "coapte" pe pietre incinse.


Stiati cind s-a adaugat sosul de rosii la pizza?


In 1522, rosiile au sosit in Europa din Peru. La inceput lumea s-a temut, crezind ca sint otravuri... Primii care au depasit temerea :)) au fost locuitorii saraci din Napoli, care au pus rosii pe aluatul facut din faina crescuta cu drojdie de bere si a iesit astfel cea mai simpla pizza cu sos de rosii. Aia, saracii, ce si-or fi zis..."Sh-asha murim da foame, frate, ce mai conteaza daca dam coltzu' doua zile mai devreme mincand roshii" :))...Si uite asa s-a nascut si ketchup-ul :)))


Stiati de unde este denumirea de Pizza Margherita?


Ei bine, in 1889, regele Italiei, şi soţia sa, Regina Margherita di Savoia (1851-1926), aflati în vacanţă in Napoli, l-au chemat la ei pe cel mai popular preparator de pizza: Raffaele Esposito, pentru a gusta specialităţile lui.


Nea Raffaele, asta, o fi inventat mai tirziu bomboanele Raffaello? :)), a pregatit 3 feluri de pizza: una cu grasime de porc, brinza si busuioc, alta cu usturoi, ulei de masline si rosii, si una cu busuioc, mozzarella si rosii (verde/alb/rosu - culorile Italiei). Iar regina a fost foarte incintata, incit i-a scris lui Raffaele un mail pe adresa raffapizza@yahoo.it in care i-a multumit. Iar tipul si-a pus status pe mess: pizza Margheritta. Si asa i-a ramas numele!"


In a doua jumatate a secolului 19, pizza a emigrat la americani, care si ei i-au dedicat melodii si au inceput din ce in ce mai mult sa-i aprecieze gustul, inclusiv Frank Sinatra fiind un mare consumator de pizza.


Asa...Iar in 2008, romanii dau lovitura! Aplica istoriei pizza o lovitura sub centura. Si au inventat dragi prieteni pizza cu sarmale! Va dati seama ca nea Raffaello, care a servit-o pe Margherita acu' jda ani, a fost modestutz. N-a avut imaginatie.


Deci: mozzarela pusa pe margini si acoperita cu aluat (ca asa am vazut mai nou la Pizza Hut :D), sarmalele taiate jumatate si puse din loc in loc (am luat o cutie din comert, Scandia), rosii uscate, masline, ardei gras rosu, totul nins cu mozzarela si uns cu putin oua batut. Plus citiva stropi de ketchup!


Cam 15-20 de minute am lasat-o la cuptor! Se serveste cu mamaliGUTZA si ardei iute :)))))).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (84)

ionix 1

21.05.2010, 15:18

oho... a fost petrecere... mie nu-mi plac sarmalele dar imi place pizza asa c-as gusta o bucatica

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:15

laura_n 1

07.02.2013, 15:26

ce fain ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!