Pizza cu seminte si branzeturi

de Valclaudia in Pizza, 15 Mar 2015 | 2959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 pliculet zahar
  • sare dupa gust
  • 4 linguri ulei
  • cca 400 gr. faina alba
  • seminte de mac, de floarea soarelui si de in
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 felii cascaval Hochland
  • 1 ardei gras rosu
  • masline
  • cascaval ras, cca 200 gr.
  • branza telemea sfaramata, cca 50 gr.
  • busuioc uscat sau oregano, dupa gust si preferinta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu seminte si branzeturi:

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare pana devine lichida. Adaugam apoi apa calduta, faina si amesctecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam uleiul, mai framantam pana se incorporeaza uleiul in aluat si lasam apoi aluatul acoperit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 2 parti egale, in tavi presaram seminte de in, susam si floarea soarelui, apoi intindem cu palmele unse aluatul peste seminte. Ungem aluatul cu pasta de tomate, presaram busuioc sau oregano uscat, asezam din loc in loc bucatele de cascaval feliat si masline, bucatele de ardei, presaram branza telemea sfaramata, apoi cascavalul ras si dam la cuptor tavile pentru 20 minute.

Eu am m-am ajutat de functia de coacere cu ventilatie a cuptorului. Cand capata aspect de rumen scoatem pizza din cuptor.

Servim fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu seminte si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton (varianta mea)