Pizza cu sunca de Parma

de Catalina L in Pizza, 5 Mai 2015 | 3212 vizualizari

 

Parma este renumit pentru produsele alimentare sale si traditie bogata gastronomice: Parmigiano Reggiano branza (de asemenea produsa in Reggio Emilia), Prosciutto di Parma (sunca de Parma).
Parma sustine de mai multe feluri de mancare paste umplute ca "tortelli d'erbetta" si "anolini in bulion".

Stiati ca ? : un locuitor din Parma se numeste un Parmigiani.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță rasa de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, sunca de Parma, cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca de Parma:

Am folosit masina de paine : program aluat.

Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.

După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa.

Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici

Adăugați mozzarella, puneti jambonul de Parma si presarati mult cascaval ras.

Puneti în cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Simplu si bun.....

 

Pofta Buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca de Parma" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Specială