Pizza cu sunca si ciuperci

de aalliinnaa07 in Pizza, 26 Ian 2014 | 4784 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 250 ml apa
  • 450-500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

Ingrediente:

  • 200 g cascaval
  • 5 ciuperci mai mari
  • 300 g sunca presata
  • 150 g masline
  • oregano
  • ketchup picand sau sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si ciuperci:

Blatul:

Se dizolva drojdia in 250 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul, sarea si uleiul. La sfarsit adaugam toata faina si amestecam bine pana se incorporeaza bine. Alatul il lasam la crescut 30 de minute.

Intre timp, feliem ciupercile si sunca, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 4, se intinde fiecare bucata, mie mi-au iesit 3 blaturi pentru tava cu diametrul de 28 cm si unul pentru tava de 25 cm.

Se unge tava cu ulei, punem in tava unul din blaturi, il ungem cu ketchup, presaram cascaval, apoi sunca, ciuperci feliate, masline intregi fara samburi sau taiate rondele si din nou inca o lingura de cascaval si oregano. Dam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de minute.

La fel procedam si cu celelalte trei blaturi si punem ingredientele ramase.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza quatro formaggi