Pizza cu ton

de Dana_Retetegg in Pizza, 14 Mai 2012 | 2150 vizualizari

 

Pizza cu ton era pe lista de asteptare de foarte mult timp. De cate ori faceam pizza aveam in plan sa o fac dar fie uitam sa iau ton, fie imi veneau alte pofte si idei si ajungeam sa fac alt tip de pizza (desigur, la fel de buna).

Insa la ultima 'seara de pizza acasa' mi-am luat toate cele necesare si-am facut super delicioasa pizza cu ton, ceapa verde, rosii etc. Se face repede, se mananca si mai repede si este super gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei;
  • Pentru topping:
  • ton maruntit in ulei,
  • ceapa verde,
  • rosii cherry,
  • sos de rosii,
  • masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blat:


Am pus faina cernuta intr-un bol.



Am adaugat sare si zahar.



Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.



L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.


Pizza:


Am intins aluatul pe masa infainata si am incercat sa-i dau o forma cat mai aproape de rotund :)


Am pus apoi o hartie de copt in tava si am asezat aluatul pe ea.


L-am uns cu sos de rosii, apoi am distribuit uniform tonul (scurs bine de ulei).


Am pus peste ton si ceapa tocata marunt, rosiile taiate pe jumatate (sau chiar intregi daca sunt mici) si maslinele.


Am copt la foc mediu 15-20 minute.


Am servit pizza cu mareee pofta :)


 

TIPS-URI

1

Ca topping puteti sa puneti si porumb, mozzarella, sau orice altceva va place si merge bine in combinatie cu tonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

15.05.2012, 09:54

as manca si cu ochi o felie

Silvioara 1

15.05.2012, 10:48

Cred si eu ca se mananca repede... Pentru mine n-a mai ramas?

Dana_Retetegg 1

15.05.2012, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton (varianta mea)