Pizza cu ton

de Dana_Retetegg in Pizza, 14 Mai 2012 | 3636 vizualizari

 

Pizza cu ton era pe lista de asteptare de foarte mult timp. De cate ori faceam pizza aveam in plan sa o fac dar fie uitam sa iau ton, fie imi veneau alte pofte si idei si ajungeam sa fac alt tip de pizza (desigur, la fel de buna).

Insa la ultima 'seara de pizza acasa' mi-am luat toate cele necesare si-am facut super delicioasa pizza cu ton, ceapa verde, rosii etc. Se face repede, se mananca si mai repede si este super gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei;
  • Pentru topping:
  • ton maruntit in ulei,
  • ceapa verde,
  • rosii cherry,
  • sos de rosii,
  • masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blat:


Am pus faina cernuta intr-un bol.



Am adaugat sare si zahar.



Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.



L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.


Pizza:


Am intins aluatul pe masa infainata si am incercat sa-i dau o forma cat mai aproape de rotund :)


Am pus apoi o hartie de copt in tava si am asezat aluatul pe ea.


L-am uns cu sos de rosii, apoi am distribuit uniform tonul (scurs bine de ulei).


Am pus peste ton si ceapa tocata marunt, rosiile taiate pe jumatate (sau chiar intregi daca sunt mici) si maslinele.


Am copt la foc mediu 15-20 minute.


Am servit pizza cu mareee pofta :)


TIPS-URI

1

Ca topping puteti sa puneti si porumb, mozzarella, sau orice altceva va place si merge bine in combinatie cu tonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

15.05.2012, 09:54

as manca si cu ochi o felie

Silvioara 1

15.05.2012, 10:48

Cred si eu ca se mananca repede... Pentru mine n-a mai ramas?

Dana_Retetegg 1

15.05.2012, 11:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton