Pizza cu ton

de ioana_ in Mancaruri de post, 29 Apr 2009 | 7256 vizualizari

 

Astazi se mananca peste. Si, pentru ca nu am avut timp sa ma duc sa cumpar, m-am gandit sa prepar o pizza la care sa folosesc cutia de ton maruntit in ulei pe care o am in frigider. M-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • Drojdie (un cubulet proaspata sau un pachetel uscata)
  • Sare
  • Zahar
  • Apa calduta
  • Ulei de masine
  • O rosie
  • Un ardei
  • O ceapa medie spre mare
  • Un dovlecel
  • O cutie sau doua de ton (depinde de gusturi)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Am facut mai intai aluatul, din jumatate de kg de faina, aprox. 250 ml apa calduta, un cubulet de drojdie proaspata, 2-3 linguri ulei masline, o lingurita sare si una zahar. Am framantat bine (s-ar putea sa mai fie nevoie de apa sau faina, depinde… oricum la framantat va dati seama de consistenta…) si am lasat sa se odihneasca. Oooo, ce a mai crescut !!!

Aluatul ajunge cam pt 3 pizza. Eu fac mult, pentru ca ce imi ramane impart in doua si pun la congelator, ca data viitoare sa nu mai muncesc J.

Cum spuneam, o treime din aluat l-am intins in foaie subtire, l-am asezat in tava (eu am pus intr-una dreptunghiulara), l-am uns cu pasta de rosii, am asezat ceapa (taiata rondele) calita in prealabil foarte putin intr-o lingura de ulei de masline, ardeiul taiat fideluta, dovlecelul taiat rondele, tonul si apoi rosia taiata rondele. Deasupra, am presarat, la sfatul Oanei busuioc si cimbru si putin piper.

Am bagat la cuptor si am lasat-o pana cand s-a copt :) Sper sa va placa! Merge perfect pentru cine tine post, in zilele cu dezlegare la peste. Va doresc sa aveti pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi verde