Pizza cu ton

de Bunica in Pizza, 2 Oct 2013 | 2695 vizualizari

 

Pizza cu ton e rapida si gustoasa,daca va place pestele.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 350 g. faina
  • 200 ml. apa calda
  • un plic drojdie
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Toppinguri:
  • 1 cutie mica porumb
  • 1 cutie mica ciuperci
  • 1 cutie ton
  • 50 g masline
  • 1 lingura suc de rosii
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 oua
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 varf lingurita oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Blatul:

Intr-un bol se pune faina,drojdia,sare,zahar,ulei si apa calda.

Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele 

Acoperim aluatul cu  un prosop si-l lasam la dospit 20-30 minute.

O tava de marimea30/40 cm. o tapetam cu hartie de copt.

Aluatul il punem in tava,ungem palmele cu ulei si intindem aluatul.

Adaugam pe rand ingredientel:tonul,ciupercile,porumbul si maslinele.

Intr-un castron batem ouale si le turman deasupra.

Peste toate acestea punem cascaval ras.

Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

condimentele sunt la alegerea fiecaruia

2

ouale numai daca se doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.10.2013, 20:33

O bucatica iau pentru ai mei de la tine sa stii

mamaieelena 1

03.10.2013, 09:52

mmm ce gustoasa pizza ai facut

Sim0na 1

03.10.2013, 10:45

Pana acum cativa ani n-am mancat.. ca mi se parea ciudata combinatia Dar cum pizza cu ton este preferata sorei mele, am incercat-o si eu, si acum este pe lista de preferinte!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita