Pizza cu ton si alge de mare

de Kralizec in Pizza, 13 Noi 2010 | 3353 vizualizari

 

Pentru cei care doresc o pizza mai deosebita, va recomand aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • trei masuri de faina;
  • o masura de gris;
  • drojdie;
  • un praf de sare;
  • una, doua linguri de ulei (optional, vezi tipsuri;
  • apa calduta;
  • o lingurita de zahar.

Ingrediente pizza:

  • o conserva de ton (preferabil ton intreg in suc propriu);
  • 100 gr. alge de mare cu somon afumat;
  • 2, 3 fire de ceapa verde;
  • oregano;
  • busuioc;
  • masline negre cu chili;
  • mozzarella;
  • sos de rosii cu capere;
  • zeama de lamaie;
  • ardei iute in ulei de masline (optional).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si alge de mare:

Aluat: Se pune drojdia intr-o cana impreuna cu apa calduta si o lingurita de zahar. Dupa ce se dizolva, o amestecam cu faina, grisul, putina sare si lingura de ulei. O lasam la dospit apoi o intindem in tava.


Pizza: Punem tonul pe aluat si-l distribuim, in mod egal, pe toata suprafata. Adaugam si algele cu somonul afumat, apoi ceapa verde. Condimentam cu oregano si busuioc. Deasupra radem mozzarella peste care punem sosul de rosii cu capere si maslinele cu chili. O introducem in cuptor si, aproximativ, dupa 30 de minute e gata de servit, nu inainte de a o stropi cu zeama de lamaie. Cui ii place pizza mai picanta, poate adauga ardei iute in ulei de masline. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

grisul ne ajuta sa obtinem un aluat mai subtire, acesta prevenind cresterea, prea mult, a aluatului;

2

uleiul se folosete pentru a obtine un aluat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si alge de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

18.11.2010, 13:48

daca faci fara alge, vin si eu. felicitari pt mentinerea in top.

elena1988 1

24.02.2011, 09:11

babi5 1

15.12.2014, 15:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata