Pizza cu ton si alge de mare

de Kralizec in Pizza, 13 Noi 2010 | 4199 vizualizari

 

Pentru cei care doresc o pizza mai deosebita, va recomand aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • trei masuri de faina;
  • o masura de gris;
  • drojdie;
  • un praf de sare;
  • una, doua linguri de ulei (optional, vezi tipsuri;
  • apa calduta;
  • o lingurita de zahar.

Ingrediente pizza:

  • o conserva de ton (preferabil ton intreg in suc propriu);
  • 100 gr. alge de mare cu somon afumat;
  • 2, 3 fire de ceapa verde;
  • oregano;
  • busuioc;
  • masline negre cu chili;
  • mozzarella;
  • sos de rosii cu capere;
  • zeama de lamaie;
  • ardei iute in ulei de masline (optional).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton si alge de mare:

Aluat: Se pune drojdia intr-o cana impreuna cu apa calduta si o lingurita de zahar. Dupa ce se dizolva, o amestecam cu faina, grisul, putina sare si lingura de ulei. O lasam la dospit apoi o intindem in tava.


Pizza: Punem tonul pe aluat si-l distribuim, in mod egal, pe toata suprafata. Adaugam si algele cu somonul afumat, apoi ceapa verde. Condimentam cu oregano si busuioc. Deasupra radem mozzarella peste care punem sosul de rosii cu capere si maslinele cu chili. O introducem in cuptor si, aproximativ, dupa 30 de minute e gata de servit, nu inainte de a o stropi cu zeama de lamaie. Cui ii place pizza mai picanta, poate adauga ardei iute in ulei de masline. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

grisul ne ajuta sa obtinem un aluat mai subtire, acesta prevenind cresterea, prea mult, a aluatului;

2

uleiul se folosete pentru a obtine un aluat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si alge de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gaby_duceag 1

18.11.2010, 13:48

daca faci fara alge, vin si eu. felicitari pt mentinerea in top.

elena1988 1

24.02.2011, 09:11

babi5 1

15.12.2014, 15:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Deep Dish Pizza