Pizza cu vinete

de vio_dreams in Pizza, 5 Sep 2013 | 4534 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru topping:

  • o vanata subtire
  • 100 gr pecorino romano
  • 2-3 linguri sos pentru pizza
  • 2-3 catei usturoi
  • doua fire patrunjel
  • doua fire busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu vinete:

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.


Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.


Curatam usturoiul, il pisam si il amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o puteti gasi aici


Pregatim aluatul. Aici gasiti explicatii in imagini pas cu pas. Intindem o foaie rotunda si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt.


Intindem sosul pe toata suprafata.


Radem jumatate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o branza italiana de oaie tare si sarata, ce inlocuieste de multe ori parmezanul. Daca nu aveti pecorino puteti folosi parmezan, mozzarella, cascaval, chiar si o telemea de oi sarata si bine uscata.


Punem vinetele pe toata suprafata si presaram patrunjelul si busuiocul rupte bucatele.


Radem din nou deasupra restul de pecorino.


Dam la cuptor pana ce pizza se rumeneste usor pe fund.


Decoram cu frunzulite de busuioc pentru un plus de gust si de culoare si servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

FlaviaD 1

06.09.2013, 11:55

Arata tare bine

babi5 1

24.09.2013, 21:59

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 10:14

foarte buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone