Pizza cu vinete

de vio_dreams in Pizza, 5 Sep 2013 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru topping:

  • o vanata subtire
  • 100 gr pecorino romano
  • 2-3 linguri sos pentru pizza
  • 2-3 catei usturoi
  • doua fire patrunjel
  • doua fire busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu vinete:

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.


Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.


Curatam usturoiul, il pisam si il amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o puteti gasi aici


Pregatim aluatul. Aici gasiti explicatii in imagini pas cu pas. Intindem o foaie rotunda si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt.


Intindem sosul pe toata suprafata.


Radem jumatate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o branza italiana de oaie tare si sarata, ce inlocuieste de multe ori parmezanul. Daca nu aveti pecorino puteti folosi parmezan, mozzarella, cascaval, chiar si o telemea de oi sarata si bine uscata.


Punem vinetele pe toata suprafata si presaram patrunjelul si busuiocul rupte bucatele.


Radem din nou deasupra restul de pecorino.


Dam la cuptor pana ce pizza se rumeneste usor pe fund.


Decoram cu frunzulite de busuioc pentru un plus de gust si de culoare si servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

FlaviaD 1

06.09.2013, 11:55

Arata tare bine

babi5 1

24.09.2013, 21:59

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 10:14

foarte buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza din mălai cu vinete