Pizza de casa

de lory_andronache in Pizza, 4 Mar 2013 | 2006 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente - aluat pizza:
  • 7 pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 1 cana (mare) si jumatate de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Verdeturi:
  • Cimbru uscat
  • Busuioc ucat
Ingrediente pizza:
  • 3 cabanosi
  • 1 carnat crud oltenesc (sau de care aveti, dar sa fie crud)
  • 150-200g salam
  • 3 castraveti murati
  • 200g porumb fiert la cutie
  • 150g branza de oaie + cascaval
Ingrediente sos:
  • 250ml suc de rosii (facut in casa sau cumparat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • marar proaspat
  • cimbru, busuioc
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Mod de preparare-aluat pizza:


Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.


In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sa nu vina in contact direct cu drojdia din maia. Se adauga maiaua si verdeturile si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat. Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop curat. Cind isi dubleaza volumul, il prelucram ca aerul sa iesa si mai lasam la dospit 15 minute. Se poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului.


Mod de preparare pizza:
Pe o tava unsa cu ulei se aseaza foaia de aluat peste care se intinde sosul din ingredientele mai sus mentionate urmand mai apoi a se aseza salamul, carnatul oltenesc, cabanosul, castravetii murati si porumbul. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute iar inainte de a fi gata se pun branza si cascavalul rase in prealabil.


Mod de preaparare sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron pentru a se forma un sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sim0na 1

05.03.2013, 14:48

laura_n 1

05.03.2013, 15:01

pizzaaaaa !

Ubulika 1

06.03.2013, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ceapa si ton