Pizza de casa

de lory_andronache in Pizza, 4 Mar 2013 | 3273 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente - aluat pizza:
  • 7 pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 1 cana (mare) si jumatate de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • Verdeturi:
  • Cimbru uscat
  • Busuioc ucat
Ingrediente pizza:
  • 3 cabanosi
  • 1 carnat crud oltenesc (sau de care aveti, dar sa fie crud)
  • 150-200g salam
  • 3 castraveti murati
  • 200g porumb fiert la cutie
  • 150g branza de oaie + cascaval
Ingrediente sos:
  • 250ml suc de rosii (facut in casa sau cumparat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • marar proaspat
  • cimbru, busuioc
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

Mod de preparare-aluat pizza:

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.

In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sa nu vina in contact direct cu drojdia din maia. Se adauga maiaua si verdeturile si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat. Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop curat. Cind isi dubleaza volumul, il prelucram ca aerul sa iesa si mai lasam la dospit 15 minute. Se poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului. 

Mod de preparare pizza:
Pe o tava unsa cu ulei se aseaza foaia de aluat peste care se intinde sosul din ingredientele mai sus mentionate urmand mai apoi a se aseza salamul, carnatul oltenesc, cabanosul, castravetii murati si porumbul. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute iar inainte de a fi gata se pun branza si cascavalul rase in prealabil.

Mod de preaparare sos:
Toate ingredientele se amesteca intr-un castron pentru a se forma un sos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

05.03.2013, 14:48

laura_n 1

05.03.2013, 15:01

pizzaaaaa !

Ubulika 1

06.03.2013, 08:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de vacuta cu galuste de gris
  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza