Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline

de oanapl in Pizza, 10 Mai 2020 | 1870 vizualizari

 

aluaturi de casa
Azi am pregătit o pizza delicioasă. Și am avut și ajutoare de nădejde ;)
Pentru blat m-am inspirat de la Adina / Mitinita (căreia îi mulțumesc și o pup), care s-a inspirat de la Jamie Oliver și mi-a ieșit un aluat tare bun și pufos.
Am folosit pentru prima dată dovlecel la pizza și a fost tare bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 50 g griș
  • 200 ml apă călduță
  • 20 g drojdie
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • pentru topping:
  • 100 g șunca presată
  • 2 fire cabanos
  • 100g salam
  • 150g ciuperci (din conservă)
  • 1 dovlecel mic
  • 100g boabe de porumb
  • 100g măsline
  • 200 g cașcaval
  • 3 ouă
  • ketchup
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline:

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie umed și se lasă într-un loc ferit de curent. Eu l-am pus în cuptorul cu microunde.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei. 

Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară oregano.

Se taie în cubulețe șunca, salamul și ciupercile, iar cabanosul, dovlecelul (curățat) și măslinele se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb. 

Se bat ouăle cu un praf de sare și se toarnă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Se scoate tava, se presară cașcavalul ras și se presară deasupra și se mai lasă 5 minute la cuptor.

Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei