Pizza Deliziosa

de ANCA in Pizza, 28 Oct 2010 | 16288 vizualizari

 

..miaaam!! pot sa ma laud ca pizza mea este extrem de apreciata de amicii nostri italieni, carora le-am preparat-o cand ne-au vizitat... ne-au spus cu mana pe inima chiar ca este mai gustoasa si mai savuroasa decat multe de pe la ei, de la mama lor :P :D :))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200 ml apa
  • 1 lingura si jumate ulei de masline
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 400 g faina
  • 1 lingurita cu varf drojdie granulata
  • SOSUL:
  • o cutie de rosii cubulete
  • cimbru
  • oregano
  • o lingura ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pimento/chilli (daca se doreste sos picant)
  • 100 ml apa
  • UMPLUTURA:
  • sunca/bacon/carne de pui (ce va place)
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • ciuperci proaspete
  • masline fara samburi
  • mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Deliziosa:

Aluat: am pus ingredientele pentru aluat, in ordinea de mai sus, in cuva masinii de paine la programul de framantat si dospit. Sau: se poate framanta un aluat, pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit o ora, la loc caldut.


Sosul: rosiile se mixeaza impreuna cu usturoiul, se pune pe foc si se adauga o lingura de ulei de masline, cimbru, oregano, piper, sare, chilli/Pimento, se lasa la foc mic sa fiarba cca 10 minute. Daca vi se pare prea gros sosul, mai adaugati putina apa, astfel incat consistenta sa fie potrivita, ca de ketchup.


Intindem aluatul cat de subtire/gros dorim, il aseazam in tava tapetata cu faina, apoi il ungem bine cu sosul de rosii.


Se presara peste tot ciupercile, ardeiul, ceapa, taiate julien/rondele, maslinele injumatatite, apoi sunca sau ce alta carne va place.


Se pune tava la mijlocul cuptorului, la 180 grade, pana se rumeneste usor aluatul pe margine. Se scoate tava si se presara mozzarella din belsug, apoi se mai introduce in cuptor inca 2-3 minute, sa se topeasca frumos:)


Sosul ramas da o savoare in plus daca il punem de-asupra feliei (in loc de ketchup din magazin..), cand se papa!:))


Buon appetito, cari miei!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Deliziosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:41

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 14:51

imi place pizza

Xandrinne 1

26.12.2015, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza