Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
..miaaam!! pot sa ma laud ca pizza mea este extrem de apreciata de amicii nostri italieni, carora le-am preparat-o cand ne-au vizitat... ne-au spus cu mana pe inima chiar ca este mai gustoasa si mai savuroasa decat multe de pe la ei, de la mama lor :P :D :))
Aluat: am pus ingredientele pentru aluat, in ordinea de mai sus, in cuva masinii de paine la programul de framantat si dospit. Sau: se poate framanta un aluat, pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la dospit o ora, la loc caldut.
Sosul: rosiile se mixeaza impreuna cu usturoiul, se pune pe foc si se adauga o lingura de ulei de masline, cimbru, oregano, piper, sare, chilli/Pimento, se lasa la foc mic sa fiarba cca 10 minute. Daca vi se pare prea gros sosul, mai adaugati putina apa, astfel incat consistenta sa fie potrivita, ca de ketchup.
Intindem aluatul cat de subtire/gros dorim, il aseazam in tava tapetata cu faina, apoi il ungem bine cu sosul de rosii.
Se presara peste tot ciupercile, ardeiul, ceapa, taiate julien/rondele, maslinele injumatatite, apoi sunca sau ce alta carne va place.
Se pune tava la mijlocul cuptorului, la 180 grade, pana se rumeneste usor aluatul pe margine. Se scoate tava si se presara mozzarella din belsug, apoi se mai introduce in cuptor inca 2-3 minute, sa se topeasca frumos:)
Sosul ramas da o savoare in plus daca il punem de-asupra feliei (in loc de ketchup din magazin..), cand se papa!:))
Buon appetito, cari miei!:)
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola