''Pizza di spaghetti''

de Adele in Spaghete, 14 Mai 2014 | 13821 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.Specifica zonei in care locuiesc.
''O reteta de recuperare a produselor pe care le avem in casa , tipic de sud- italian , dar care își are originile în tradiția napoletană , este omleta de macaroane sau paste , în general, avansata din ziua precedentă .
Principiul este foarte simplu, timpul de pregătire este scurt, abilitățile necesare pentru o pregatiree de succes este destul de mare, precum cea de care este nevoie pentru a face o omletă bună fără a lăsa să rămâna lipita pe fundul oalei sau sa o imprastiati pe aragaz atunci când o întoarceti.
Spaghete sau rigatoni sau orice tip de paste, condimentate in nici un fel, dar pot fii cu sos de roșii și chiar fiind mai saporite, în cazul amatriciana, se toarnă într-un castron mare, în care vă sunt amestecate ouăle (unul pentru fiecare fiecare persoana)...
De la Napoli ''pizza de macaroane'' a aparut în toate malurile italice, si urca si in partea de nord a Italiei, împreună cu populațiile migrante din partea de sud. Inițial, acesta a fost un prânz tipic de pietrar, zidar , în orice caz al muncitorilo angajați în muncă de afara.De asemenea, si de copii care faceau o excursie școlară, și cel mai bun mod de a începe o zi pe plajă.
Este o reteta populara si in fiecare zona se poate gasii sub diferite denumiri.''

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 gr parmezano ras
  • 20 de gr unt.
  • 200 gr spaghete
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Pizza di spaghetti'':

Punem o oala cu apa pe foc si o lingura de sare.Asteptam sa inceapa sa fiarba dupa care punem pasta.Lasam pentru 8 minute.

Intre timp intr-un vas batem ouale cu un varf de lingurita de sare si parmezanul ras.

Cand pasta este aproape fiarta o luam si o amestecam cu ouale .Adaugam untul si piper dupa gust si amestecam repede.

Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe aragaz ,cand se incalzeste bine punem pasta si o cuaocem pe o parte si pe alta pentru cateva minute.

Se poate servi si rece.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si kaizer sau sunca presata.

2

Se poate cuoace si in cuptor.

3

Se pot folosi si alte tipuri de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Pizza di spaghetti''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu branza si stafide