Pizza diavola

de Sylvia in Pizza, 29 Ian 2010 | 4512 vizualizari

 

Aseara a fost seara de pizza...eu m-am retras din competitia degustatului :) pentru o vreme dar tot imi face o deosebita placere sa o fac. Nu trece o saptamana fara macar o seara de pizza, am incercat peste 10 retete de pizza si mereu descopar altceva care trebuie incercat...de asta m-am si retras de la degustat ca nu se mai putea :).

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :500 grame faina,
  • 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • putina sare.
  • Pentru  compozitie : sos de rosii ( eu am facut din 2 rosii decojite mixate cu oregano si busuioc si o lingurita de ulei de masline) ,
  • o bula de mozzarella de 125 grame rasa
  • putin cascaval ras,
  • o felie de jambon taiate feliutie 
  • o felie de jambon crud afumat,
  • cateva rondele ( nu fiti zgarciti ) de carnat crud uscat gen chorizo ,
  • cateva rondele de ardei iute,
  • ciuperci champinion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza diavola:

Aluat de pizza preparat dupa metoda mea obisnuita ( 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare ( care nu trebuie sa intre in contact cu drojdia in prima etapa asa ca eu o pun exact cand incep sa framant) . Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim , este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza).


Modelam un blat de pizza, eu il prefer foarte subtire si cu o bordura mai groasa, si il lasam sa respire la caldura minim 10 minute in tava, pana pregatim ingredientele. Pensulam blatul cu sos de rosii si asezam apoi branzeturile rase, ciupercile, feliile de jambon, rondele de carnati. Deasupra presaram oregano si e gata pentru a lua drumul spre cuptor.


O lasam la copt 10-12 minute al 230 de grade, pe treapta de jos a cuptorului, cuptorul trebuie sa fie preincalzit bine altfel se va arde jos pizza daca va arde flacara in timpul coacerii tot timpul. Timpul poate varia in functie de cuptor si tava, eu am niste tavi speciali perforate si subtiri si timpul acesta este suficient.


A iesit super aromata de la amestecul de sunci si jamboane,o minunatie . Daca doriti sa fie si mai picanta se poate adauga peste ea sau ulei de masline cu ardei iute in el special pentru pizza sau ardei iute uscat, maruntit cu tot cu seminte , e super picant .

 

TIPS-URI

1

Aluatul de pizza este mult mai gustos si creste mai bine daca este lasat la macerat in frigider dupa ce a dospit o ora afara, e bine si cateva ore lasat la frigider inainte, am aflat acest mic secret de la un bucatar din Italia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza diavola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

29.01.2010, 20:06

Si eu o sa incerc, nu stiam de asta. Eu fac mereu la MP aluatul si il voi baga si eu la frigider

Sylvia 1

29.01.2010, 20:31

Oana sa stii ca aluatul de pizza il framant cu mana , am facut si cu masina de paine dar parca nu mi-a iesit asa bun. Cei de restaurantul din Italia au zis ca ei minim 6 ore tin aluatul la frigider...eu nu am reusit niciodata sa il tin atat dar pot sa iti spun ca am sesizat diferenta intre un aluat tinut la frigider si macar o ora si unul dospit simplu ca am mai facut si asa in graba Mi-a aratat bucatarul de acolo si cum il intinde in mana...ce mai ...artist.In mana il intid si eu pornind de la o bula mica aplatizata dar nici vb sa reusesc sa il manevrez asa

Adinacarla 1

12.08.2010, 01:58

sigur o astfel de pizza ...picanta...i-ar placea sotului meu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza capriciosa