Pizza Familia

de RuxyRux in Pizza, 28 Sep 2014 | 5736 vizualizari

 

O pizza la tava excelenta cu umplutura din belsug care satura cu siguranta o familie intreaga...a fost atat de gustoasa incat de la prima inghititura toata lumea a scos un mare wow!

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 750 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • 2 lingurite de sare

Sos:

  • 3 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • o mana de busuioc proaspat
  • 3 linguri ketckup dulce
  • cateva firicele de rozmarin verde

Umplutura:

  • 300 gr sunca
  • 600 gr mozzarella
  • 10 bucati mari ciuperci proaspete
  • parmezan
  • ardei capia
  • masline
  • crengute de rozmarin
  • oregano
  • busuioc verde si uscat
  • ketchup dulce
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Familia:

Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul.

intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.

Punem blatul in tava tapetata( eu l-am pus in tava cuptorului).

In timpul in care  aluatul a fost la crescut, am preparat sosul la blender si am tocat si razuit toate ingredientele pentru umplutura.

Am pus sosul pe tot aluatul, apoi deasupra o parte de mozzarella, sunca, ciupercile, maslinele, am presarat oregano, rozmarin, busuioc uscat, am pus apoi din nou mozzarella, parmezan, ketchup, si felii de ardei.

Am copt pizza o ora la 200 de grade pentru ca a fost extrem de plina de umplutura si nu am vrut sa risc sa ramana cruda in interior.

Desigur decorul il faceti cum doriti, eu am pus busiocul proaspat dupa ce am scos-o din cuptor.

E  chiar grozava!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Familia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

28.09.2014, 18:47

Babi

AnitaIliovici 1

28.09.2014, 19:50

Sunt sigura ca are un gust nemaipomenit.

RuxyRux 1

30.09.2014, 23:44

Multumesc mult fata frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat din paine