Pizza light

de Bunica in Pizza, 9 Oct 2013 | 781 vizualizari

 

Pizza light e bunaaaaaaaaa,buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • Toping:
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa o cutie ciuperci-250 g.
  • 50 g. masline1cutie porumb(150 g.)
  • 150 g. branza afumata de soia
  • 4 rosii
  • 2 linguri suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza light:

Blat

Faina se pune intr-un vas pentru framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:sarea,zaharul,uleiul drojdia si apa calda.

Se framanta pana la incorporare si se lasa la dospit o jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc topingurile.

Ardeiul si rosiile se feliaza .

Ceapa se taie julien.

Branza o taiem cubulete.

Scoatem samburii maslinelor.

Cand aluatul s-a dospit ,luam o tava de marimea 26/35 cm si o tapetam cu hartie de copt.

Ungem hartia cu ulei si intindem blatul.

Peste blat adaugam 2 linguri suc de rosii toate legumele ,in ordinea in care dorim.

Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam pizza la racit.

 


 

TIPS-URI

1

Din cantitatea aceasta de aluat putem face doua blaturi de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza light" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pizza light-0
Pizza light-1
Pizza light-2
Pizza light-3
Pizza light-4
Pizza light-5
Pizza light-6
Pizza light-7

COMENTARII (17)

nilgun

nilgun 1

09.10.2013, 21:50

delicioasa

Lia_

Lia_ 1

10.10.2013, 06:11

s-a lasat post ? ...nu ca n-ar fi buna

Corinuta

Corinuta 1

10.10.2013, 13:25

Woow, daca-i light tre sa fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!