Pizza Margherita

de Angelica in Pizza, 9 Oct 2013 | 627 vizualizari

 

Simple and irresistable!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina 
  • 250 gr. apa calduta 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 2 lingurite zahar 
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Topping:
  • ketchup Univer dulce
  • cimbru si oregano uscat
  • rosii cherry
  • mozzarella bilute
  • busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.


Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.


Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.


Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.


Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.


Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.


Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup Univer.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.


Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.


Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup Univer.


Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.10.2013, 13:06

Si buna si frumoasa!

Lia_ 1

09.10.2013, 15:24

frumoase prezentari; si pizza e buna cam in orice forma

Angelica 1

10.10.2013, 06:07

Lavinia, Rocsi, Corina, Lia1 multumesc frumos fete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa