Pizza Margherita

de Angelica in Pizza, 9 Oct 2013 | 719 vizualizari

 

Simple and irresistable!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina 
  • 250 gr. apa calduta 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 2 lingurite zahar 
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Topping:
  • ketchup Univer dulce
  • cimbru si oregano uscat
  • rosii cherry
  • mozzarella bilute
  • busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.


Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.


Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.


Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.


Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.


Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.


Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup Univer.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.


Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.


Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup Univer.


Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.10.2013, 13:06

Si buna si frumoasa!

Lia_ 1

09.10.2013, 15:24

frumoase prezentari; si pizza e buna cam in orice forma

Angelica 1

10.10.2013, 06:07

Lavinia, Rocsi, Corina, Lia1 multumesc frumos fete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

Tortellini cu carne si legume

pe 22.06 la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

pe 22.06 la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Pizette cu sunca,salam si legume