Pizza "olteneasca"

de ANCA in Pizza, 12 Feb 2010 | 2567 vizualizari

 

..pt ca e cu praz:))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/2 lingura ulei de masline
  • 1  lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 250 g sunca
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • un fir praz
  • doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin
  • 200 g cascaval (sau cat doriti)
  • 100 g branza de oaie
  • Sos picant:
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • oregano
  • cimbru
  • sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 catei usturoi pisati bine
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "olteneasca":

Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!!


Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire.


Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou.


Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min(va mai creste), apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar de-asupra se presara din belsug amestecul de branza+cascaval+spanac.


Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului.


Buon appetito a tutti!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea groasa foaia, nu puneti tot aluatul, in functie de cat de mare e tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "olteneasca"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:47

chiar daca nu sunt olteanca , sunt lesinata dupa praz , chiar mi-am semanat in gradina

rivka 1

13.02.2010, 19:48

si mie imi place prazul foarte mult! cu orez si ou prajit asa invartit in tigaie e super bun!
mai fac si placinte cu praz sau musaca de cartofi cu carne de vita si praz iese su-per bun!

ANCA 1

14.02.2010, 10:39

nici eu nu-s olteanca..insa socra-miu este..si noi suntem lesinati dupa praz, e excelent si in ciorbe! musai incercati-l la pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant