Pizza "olteneasca"

de ANCA in Pizza, 12 Feb 2010 | 4738 vizualizari

 

..pt ca e cu praz:))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/2 lingura ulei de masline
  • 1  lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 250 g sunca
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • un fir praz
  • doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin
  • 200 g cascaval (sau cat doriti)
  • 100 g branza de oaie
  • Sos picant:
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • oregano
  • cimbru
  • sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 catei usturoi pisati bine
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "olteneasca":

Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!!

Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire.

Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou.

Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min(va mai creste), apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar de-asupra se presara din belsug amestecul de branza+cascaval+spanac.

Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului.

Buon appetito a tutti!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea groasa foaia, nu puneti tot aluatul, in functie de cat de mare e tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "olteneasca"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:47

chiar daca nu sunt olteanca , sunt lesinata dupa praz , chiar mi-am semanat in gradina

rivka 1

13.02.2010, 19:48

si mie imi place prazul foarte mult! cu orez si ou prajit asa invartit in tigaie e super bun!
mai fac si placinte cu praz sau musaca de cartofi cu carne de vita si praz iese su-per bun!

ANCA 1

14.02.2010, 10:39

nici eu nu-s olteanca..insa socra-miu este..si noi suntem lesinati dupa praz, e excelent si in ciorbe! musai incercati-l la pizza

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateuri a la Ela