Pizza pe blat de foccacia

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 26 Iul 2011 | 2325 vizualizari

 

Am avut o perioada tare aiurea, am avut calculatorul stricat, am pierdut toate programele din el, acum incerc sa instalez ce pot, cand credeam ca l-am facut atunci se strica din nou, imi este ciuda ca are numai 3 ani si deja s-au stricat o gramada in el....
Dar lasand vorbaria va invit la o felie de pizza.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • pentru topping:
  • carnaciori oltenesti
  • cascaval
  • rosii de gradina
  • busuioc uscat
  • cimbru verde
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de foccacia:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.


Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.


Lasam aluatul la crescut o ora.


Cand a crescut il intindem intr-o tava dreptunghiulara cu mana, il ungem cu putin ulei, apoi punem carnaciorii taiati rondele, ardeiul, cascavalul si rosiile taiate si ele tot rondele.


Deasupra punem cimbru verde si busuioc uscat si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.


Servim cat este calda langa un pahar de cola.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de foccacia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nadina73 1

27.07.2011, 00:40

Hai Danutza nu fi trista se rezolva toate,stiu usor de spus,dar greu de rezolvat orcium dau un dai o feliuta de pizza?

Dana Cristea - pusikmea 1

27.07.2011, 10:06

va multumesc tuturor pentru aprecieri, va poftesc cu drag pe toti, care cu cevrea, bere, cola , nu refuzam nimic

adry88 1

12.08.2011, 10:56

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Aluat pentru pizza