Pizza Polenta

de elucubratiiculinare in Pizza, 27 Iun 2014 | 2664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai
  • 1 litru apă
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml suc de roșii / sos de pizza
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 100 g mozzarella sau cașcaval
  • 200 g cârnați
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă - opțional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Polenta:

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai.

Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm.  Se poate tapeta chiar cu hârtie pergament pentru a se scoate mai ușor la servire. Se răstoarnă mămăliga în formă și se netezește cu o lingură. Se toarnă sosul de roșii peste mămăligă, presărăm busuiocul și oregano și aranjăm ciupercile tăiate felii, cârnații tăiați rondele și mozarella tăiată felii subțiri. Se dă în cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 20-30 minute.

Servim imediat. Ceapa se curăță și se taie rondele și se aranjează pe farfurie servind cine dorește. Cantitățile date sunt pentru o pizza de persoană cu apetitul foarte mare ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Polenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.06.2014, 20:20

Faina!

Dya Daniela Andrei 1

28.06.2014, 15:04

Ioi! Ce gustos arata!

laura_n 1

29.06.2014, 15:20

arata grozav, desi marturisesc ca nu am incercat niciodata! :

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!