Pizza cu ton de Florii

de krinakrina in Pizza, 7 Apr 2012 | 1455 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru o pizza de 30 cm pentru blat

  • 200 gr faina,
  • 100 gr apa,
  • 10 gr drojdie proaspata,
  • 1/2 lgt sare

pentru topping

  • 1 cutie de ton in ulei de 170 gr,
  • 4 fire ceapa verde,
  • 2-3 rosii medii,
  • 1 catel usturoi,
  • ulei de masline,
  • busuioc uscat - 2 prize,
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton de Florii:

Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul in ea, intanzandu-l putin peste diametru cu 2 cm, si intorcandu-l peste margini pentru a forma o bordura.

Se incalzeste cuptorul.
Se taie rosiile in felii subtiri, ceapa verde se toaca mai mare, cutia de ton se scurge de ulei si se piseaza catelul de usturoi.

Aluatul din tava se unge cu putin ulei in care am adaugat usturoiul, se asaza feliile de rosii pana se acopera tot blatul, apoi se adauga ceapa, urmeaza tonul, iar in ultimul strat se pun restul de rosii (daca mai doriti).

Se presara sare, piper si busuioc uscat.

Se coace la foc mediu primele 10 minute, apoi inca 30 la foc mic.

Se adauga, la servire, putin ulei de masline.

 

TIPS-URI

1

se poate pune putin oregano in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton de Florii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

krinakrina 1

08.04.2012, 13:51

multumesc!

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:41

adry88 1

13.04.2012, 16:27

yammi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!