Pizza cu ton de Florii

de krinakrina in Pizza, 7 Apr 2012 | 1665 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru o pizza de 30 cm pentru blat

  • 200 gr faina,
  • 100 gr apa,
  • 10 gr drojdie proaspata,
  • 1/2 lgt sare

pentru topping

  • 1 cutie de ton in ulei de 170 gr,
  • 4 fire ceapa verde,
  • 2-3 rosii medii,
  • 1 catel usturoi,
  • ulei de masline,
  • busuioc uscat - 2 prize,
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton de Florii:

Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul in ea, intanzandu-l putin peste diametru cu 2 cm, si intorcandu-l peste margini pentru a forma o bordura.


Se incalzeste cuptorul.

Se taie rosiile in felii subtiri, ceapa verde se toaca mai mare, cutia de ton se scurge de ulei si se piseaza catelul de usturoi.


Aluatul din tava se unge cu putin ulei in care am adaugat usturoiul, se asaza feliile de rosii pana se acopera tot blatul, apoi se adauga ceapa, urmeaza tonul, iar in ultimul strat se pun restul de rosii (daca mai doriti).


Se presara sare, piper si busuioc uscat.


Se coace la foc mediu primele 10 minute, apoi inca 30 la foc mic.


Se adauga, la servire, putin ulei de masline.

 

TIPS-URI

1

se poate pune putin oregano in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton de Florii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

krinakrina 1

08.04.2012, 13:51

multumesc!

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:41

adry88 1

13.04.2012, 16:27

yammi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton (varianta mea)