Pizza prosciutto e funghi

de Corinuta in Pizza, 28 Sep 2013 | 1571 vizualizari

 

O pizza foarte usoara, cu un blat pufooooosss si un topping simplu dar bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • un varf de cutit zahar
  • Pentru topping:
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano
  • 100 g sunca feliata
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.


Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele.


Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand intindeti aluatul, masa nu trebuie infainata pentru ca este un aluat nelipicios

2

puteti pune sunca de porc, de pui, prosciutto crudo sau de care preferati

3

de data aceasta am folosit o bucata de branza mozzarella pe care am rupt-o in bucatele mici, dar puteti folosi cascaval ras, sau orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mirela0911 1

29.09.2013, 13:25

Corinuta 1

29.09.2013, 19:46

Mirela

Raisha 1

12.10.2013, 17:34

Yummpy Yum arata ft bine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)