Pizza prosciutto e funghi

de Corinuta in Pizza, 28 Sep 2013 | 3791 vizualizari

 

O pizza foarte usoara, cu un blat pufooooosss si un topping simplu dar bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • un varf de cutit zahar
  • Pentru topping:
  • 6 linguri sos de rosii cu oregano
  • 100 g sunca feliata
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt (de ex. tava de la aragaz). Se intinde aluatul cu sucitorul sau cu mana, cum preferati, si se aseza in tava. Se unge cu sosul de rosii, se aseaza feliile de sunca intregi sau rupte bucati, ciupercile, iar deasupra mozzarela rupta si ea bucatele. 

Se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, la 180-200 de grade.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

cand intindeti aluatul, masa nu trebuie infainata pentru ca este un aluat nelipicios

2

puteti pune sunca de porc, de pui, prosciutto crudo sau de care preferati

3

de data aceasta am folosit o bucata de branza mozzarella pe care am rupt-o in bucatele mici, dar puteti folosi cascaval ras, sau orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Shaorma