Pizza Ratatouille

de Angelica in Pizza, 13 Oct 2013 | 1645 vizualizari

 

La aceasta Pizza Ratatouille, combinatia cu legume este de-a dreptul atragatoare:)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr.faina
  • -300 ml. apa calduta
  • -1 plic de drojdie
  • -1 lingura de sare
  • -1 linguri de zahar
  • -3 linguri de ulei de masline
  • Topping:
  • -2 carnat de casa proaspeti
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • -1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
  • -1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
  • -3 fire de ceapa verde taiata rondele
  • -1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
  • -150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
  • -150 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
  • -100 gr.mazare verde
  • -1 fir de cimbru
  • -4 catei de usturoi
  • -100 ml.vin alb
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • Mai avem nevoie de:
  • -ketchup Univer
  • -200 gr.cascaval sau mozzarella
  • -frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Ratatouille:

Aluat:



1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul.



2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.



3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, sarea si mai amestecam pentru inca 30-50 de secunde.Il rasturnam apoi pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mainile pentru inca vreo 5-8 minute.Daca aluatul are un aspect uniform, elastic, inseamna ca este gata.



4. Impartim aluatul in doua bucati, le acoperim cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit pentru 45-50 de minute.



Topping:



1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.



2.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, usturoiul si calim totul bine vreo 3 minute.



3.Adaugam apoi ciupercile si mai calim 2 minute.



4.Punem apoi dovleacul, rosiile, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.



Asamblare:



1.Cand timpul de dospit a trecut, luam fiecare bila de aluat si o intindem cu ajutort mainilor intr-un cerc mare si subtire.



2.Ungem toata suprafata feliilior de pizza cu ketchup, punem apoi cu o lingura ratatouille, radem cascaval si dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.



3.Servim pizza fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat.



Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lia_ 1

13.10.2013, 23:02

compozitia e savuroasa si pozele minunate

Angelica 1

14.10.2013, 06:07

Fetelor multumesc frumos!

diana_k 1

14.10.2013, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt