Pizza cu legume si branza pecorino

de simona72 in Pizza, 27 Mar 2015 | 1647 vizualizari

 

Pecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de multe ori chiar este confundat cu acesta. Este o branza maturata, tare, de culoare alb-murdara si care a inceput sa aibe succes si la noi...cel putin eu o folosesc cu placere pentru gustul intens de branza si pentru faptul ca este suficienta o cantitate mica de branza pentru a obtine gustul perfect.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1 cub mic cat o cireasa de drojdie proaspata sfaramitata
  • pentru umplutura:
  • 2 rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 felii de ardei rosu, verde si galben
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 fir de carnacior uscat de mistret(optional)
  • 1 felie de cascaval(optional)
  • branza pecorino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu legume si branza pecorino:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat o forma rotunda si l-am pus in tava de pizza in care am pus hartie de copt.


Pentru umplutura va este permis orice. Initial, am vrut sa fie o pizza de post, dar cum sau mai anuntat si alti doritori, am facut un compromis si am mai adaugat ingrediente. Am tocat toate legumele in cubulete, ceapa verde in feliute si le-am amestecat intr-un bol. Le-am asezonat cu sare, piper, oregano si putin ulei de masline. Am pus umplutura pe toata suprafa aluatului, am taiat un carnacior in felii subtiri si l-am pus deasupra, am gasit in frigider si o felie de cascaval ratacita, am taiat-o cubulete si am pus-o si pe ea deasupra. Am lasat tava in cuptorul incalzit la 50-60 grade pentru 10 minute, pentru a dospii putin aluatul. Am ridicat temperatura la 180 grade si am lasat pizza in cuptor pentru 10 minute din momentul in care a ajuns la temperatura dorita. Peste pizza fierbinte se razuieste o cantitate mica de branza, atat cat sa acopere putin suprafata. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

noi am servit-o cu dulceata de ardei iute http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-ardei-iute-cu-stafide-si-merisoare-51899.html

2

aluatul este fraged din cauza laptelui batut(a ramas pentru a doua zi o bucatica de pizza si a fost perfecta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume si branza pecorino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:23

Lau 1

29.03.2015, 12:13

Valclaudia 1

29.03.2015, 18:48

vreau si eu o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carne de vita, mazare si porumb