Pizza regina

de Sylvia in Pizza, 21 Noi 2012 | 2256 vizualizari

 

Va prezint o reteta de pizza gurmanda, comanda speciala a sotului meu, plina de bunatati.

 

INGREDIENTE

  • aprox 240-250 grame de aluat
  • sos de rosii aromatizat cu busuioc
  • mozzarella
  • jambon
  • jambon crud afumat
  • ciuperci champignon
  • ardei iute
  • ardei rosu
  • galbenus de ou crud
  • foi verzi de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza regina:

Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar brun. Fac un amestec de drojdie cu apa calda si zahar, il las putin la cald si apoi in pun in faina; il acopar cu un strat subtire de faina si las sa faca bule, semn ca incepe de dospeasca. Se framanta aluatul cu apa calda si sare spre final, se adauga tot sore final putin ulei de masline. Se lasa la dospit 2 ore la temperatura ambianta si apoi 12-24 ore la rece, asa o sa avetiun aluat “matur” si o pizza excelenta, este modul in care se prepara aluatul si la restaurantul unde lucrez.


Pentru pizza avem nevoie de o bula de aprox 240 grame de aluat, pe care o intindem in strat subtire. Se garniseste cu sos de rosii aromatizat cu busuioc, mozzarella rasa , patrate de jambon si ciuperci taiate felii. Am mai pus si rondele de ardei rosu si rondele de ardei iute.


Se coace in cuptorul incins la 230 de grade timp de 10-12 min , dupa ce e scoasa din cuptor se garniseste cu jambon crud afumat si se pune in mijloc un galbenus de ou crud ( sa fie ou bio si foarte proaspat) si se adauga cateva foi de busuioc verde


Daca va intrebati ce rol are oul va raspund fara sa stau pe ganduri, oul care se va sparge si va imbraca bucatile de pizza fierbinte va fi ca un sos onctuos si aromat, va da un gust deosebit si va completa perfect textura de pizza crocanta.


Pofta buna si la noi retete gustoase !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza regina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

COSTEO 1

26.05.2013, 15:02

Bunacuine place

Sylvia 1

04.06.2013, 19:08

Sylvia 1

11.10.2013, 23:13

vai ce dor imi e de o pizza!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pizza italiana