Pizza rustica

de Irina in Pui, 16 Dec 2015 | 1999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Topping:
  • fasii de piept de pui (pregatit la cuptor)
  • mozzarella
  • masline
  • porumb
  • ceapa
  • rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ketchup (dulce sau picant)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi turnati praful de sare, apa calduta si uleiul de masline.


Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai adaugati putina faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini.


Lasati sa creasca aluatul cel putin doua ore, pentru ca va fi foarte pufos.


Eu l-am pregatit cu o seara inainte, asa ca astazi mi-a venit foarte usor doar sa tai maslinele rondele, ceapa, mozzarella si rosia la fel si doar sa le arunc peste aluat.


Am preferat sa intind aluat pentru doua pizza, pentru a combina diferit ingredientele. Fiecare cu preferintele lui, de care incer sa tin mereu cont. :)


Cum spuneam, am intins aluatul, l-am asezat in tavi si am presarat putin cimbru si sare. Am adaugat mozzarella, rondele de ceapa, masline si porumb pe una dintre ele.


Cea de a doua am pregatit-o fara ceapa, dar am adaugat rondele de rosii.


Am pus tavile in cuptorul incalzit deja pana pizza a prins o culoare aurie, semn ca e gata.


Cine pofteste o felie calda? :)


 

TIPS-URI

1

nu am trecut anumite cantitati de ingrediente, pentru ca fiecare pune de obicei atat cat ii place;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

17.12.2015, 17:15

anca_rm 1

18.12.2015, 08:03

ce aratoasa pizza ai facut

katty 1

18.12.2015, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui