Pizza rustica

de ancutsa in Pizza, 20 Oct 2016 | 714 vizualizari

 

Imi place mult pizza cu aluat pregatit in casa. Si imi mai place faptul ca la aceasta activitate participa toata familia.
Ingredientele sunt pentru 2 tavi de pizza. Eu, insa, am pregatit numai o tava cu pizza, iar din restul de aluat am facut a doua zi niste strudele.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie (25 g),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 pahare (aprox 500 ml) apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 2 lingurite sare;
  • Oregano.
  • pentru decorat:
  • salam banatean, salam rustic,
  • cascaval,
  • ciuperci la borcan, masline,
  • o rosie si un ardei gras rosu,
  • ketchup dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Mai intai pregatim aluatul:


Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.


Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit.


Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.


Aluatul este acum pufos, il mai framantam un pic, apoi il impartim in doua. O parte se da la frigider, iar cealalta se mai framanta putin cu oregano ca sa il incorporam, apoi se intinde in foaie potrivit de groasa.


Se asaza aluatul in tava, pe foaie de copt, se unge cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.


Timp: aprox 1h.


Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/pizza-rustica.html


 

TIPS-URI

1

Sfat! Acest tip de aluat poate fi utilizat si pentru prepararea placintelor si tartelor. Din aluatul ramas, eu am pregatit si niste strudele.

2

Sfat! Acest tip de aluat se poate da si la frigider pentru a creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

22.10.2016, 19:51

ancutsa 1

23.10.2016, 10:37

Rocsi,

Gherca Daniela 1

24.10.2016, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa