Pizza simpla de casa

de Lia_ in Pizza, 28 Aug 2013 | 11768 vizualizari

 

Incep cu o marturisire care sa va lumineze in legatura cu biletelul scris din poza nr. 5 :)) :
cand sa ma rup eu in figuri cu pizza mea cea simpla de casa, strang ingredientele pe masa, dar maslinele ia-le de unde nu's.
Rascolesc tot frigiderul, nimic. Multe nu mai erau dar pt. dat bine in poza erau ok.
Misterul a fost elucidat. "Vio_dreams" de pe bucataras.ro e de vina :) deoarece dimineata i-am facut fiica-mii o omleta cu rosii dupa reteta ei si fata mea si-a zis ca ce bine ar merge si-o maslina verde cu gogosar la mijloc la acest mic dejun.
Si le-a halit pe toate, de aceea dragii mei, spasita v-am pus un biletel care va va aminti ca la pasul x sa adaugati neaparat si masline.
Acestea fiind spuse, va prezint o reteta de pizza simpla, pe care am facut-o cu cele mai simple ingrediente, formula la care am tot ramas pentru ca ne place mult.
Voi mai posta si alte retete si combinatii de ingrediente dar incep cu cea pe care o fac cel mai des. Multumesc "lalena.ro".
Cantitatile din ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm.

 

INGREDIENTE

  • "Aluat de pizza clasic"- 1 buc conform retetei postate de mine in sectiunea "pizza"
  • Pasta de tomate-1 linguri (Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
  • Ulei de floarea soarelui-4 linguri (puteti folosi si ulei de masline)
  • Busuioc uscat-1/2 lingurita
  • Oregano uscat-1/2 lingurita
  • Pastrama de pui/salam afumat 0.5 kg
  • Ciuperci conservate-200 g
  • Masline taiate-200 g
  • Cascaval clasic-300 g
  • Rosii-300 g
  • Ardei Capia-200 g
  • 2 ceapa taiata si desfacuta in inele (optional)
  • Instrumente: Tava speciala pentru pizza. Daca folositi alt tip de tava nu garantez rezultat deosebit.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza simpla de casa:

1.Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm).
In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.

2.Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
- Taiati rondele subtiri salamul
- Scurgeti ciupercile de apa
- Taiati rondele maslinele (daca au samburi, presati cu latul cutitului si ies imediat).
- Taiati rondele subtiri rosiile
- Taiati felii subtiri ardeiul capia
- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.
   
3.Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.
   
4.Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
   
5.Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.
   
6.Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.
   
7.Se rade cascavalul (1/2) pe toata suprafata.
   
8.Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.
   
9.Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade.
Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Verificati din timp daca aveti toate ingredientele necesare :)))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza simpla de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

28.08.2013, 22:30

Lia_ 1

28.08.2013, 22:32

Parinte cu mare drag

Fetelor, va multumesc chiar nu ma asteptam la atata entuziasm
Pizza e pizza! Chiar si cea mai simpla e imbietoare

Pai da, mai Dia, de-aia mi-am tras cuptor cu flacari ca e de-ala la foc continuu

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat