Pizza speciala

de antohecristina in Pizza, 10 Oct 2013 | 2098 vizualizari

 

O reteta usoara, cu rezultat garantat.

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 350 gr faina alba
  • jumatate lingurita sare o
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
  • doua linguri drojdie uscata
  • 225 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • pt topping
  • 100 g muschi file
  • ciuperci
  • 100 g carnaciori
  • 100 g salam
  • 150 g cascaval ras
  • mirodenii preparate din busuioc,oregano si usturoi pisat
  • 10 linguri de ketchup Univer
  • cateva feliute de ardei rosu
  • masline taite
  • boabe de porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza speciala:

Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.Se adauga acest amestec intru-un bol mai mare in care se pune faina,sarea si uleiul .Se amesteca aluatul, de preferat cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile.Pe o masa presarata cu faina se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute.Ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina.Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca acoperit cu un prosop sau capac.

Puneti aluatul in tava de pizza,unsa cu putin ulei in prealabil, si ridicati usor bordurile, nu mult, cam de 1 cm.Ungeti aluatul cu ketchup si presarati o lingurita de mirodenii pentru pizza .Adaugati restul ingredientelor si decorati dupa gust.Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor .

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folosesti faina bogata in gluten, vei avea un blat crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza speciala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui