Pizza turceasca

de Miha in Pizza, 26 Oct 2010 | 7694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • ~250-300 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • oregano
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ceapa si ardeiul tocate marunt se calesc in 2-3 linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor. Se adauga sare, piper, boia de ardei si oregano dupa gust si se omogenizeaza. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Se adauga peste compozitia de carne. Se mai dau cateva clocote pana scade zeama. La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat si oregano. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 4. Fiecare bucate de aluat o intindem pe masa usor infainata, dandu-i o forma lunguiata. Punem o parte din umplutura pe mijlocul foii de aluat, marginile raman libere. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ridicam marginile peste umplutura, iar capetele le ridicam usor, formand o barcuta.

Barcutele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde.

Sursa

 

TIPS-URI

1

in compozitia de carne se adauga si putin chimion. Eu n-am pus ca nu le place alor mei

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

gugugh 1

28.10.2010, 09:31

da arata ca cele din turcia , cred ca si gustul e la fel...

Adinacarla 1

01.11.2010, 12:27

si eu, si eu...ce frumoase sunt

elena1988 1

11.02.2011, 16:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza fara blat