Pizza turceasca

de Miha in Pizza, 26 Oct 2010 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • ~250-300 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • boia de ardei
  • oregano
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Ceapa si ardeiul tocate marunt se calesc in 2-3 linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor. Se adauga sare, piper, boia de ardei si oregano dupa gust si se omogenizeaza. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Se adauga peste compozitia de carne. Se mai dau cateva clocote pana scade zeama. La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat si oregano. Dam deoparte si lasam la racit.


Aluatul il impartim in 4. Fiecare bucate de aluat o intindem pe masa usor infainata, dandu-i o forma lunguiata. Punem o parte din umplutura pe mijlocul foii de aluat, marginile raman libere. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ridicam marginile peste umplutura, iar capetele le ridicam usor, formand o barcuta.


Barcutele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde.


Sursa



 

TIPS-URI

1

in compozitia de carne se adauga si putin chimion. Eu n-am pus ca nu le place alor mei

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gugugh 1

28.10.2010, 09:31

da arata ca cele din turcia , cred ca si gustul e la fel...

Adinacarla 1

01.11.2010, 12:27

si eu, si eu...ce frumoase sunt

elena1988 1

11.02.2011, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza delicioasa cu aluat fara framantare