Pizza turceasca

de Merisor in Pizza, 25 Mar 2015 | 13193 vizualizari

 

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca.
Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 600 – 650 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 1 praf chimion macinat
  • 200 gr ardei in sos de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.

Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.

In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.

Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.

Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.

Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.

Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.

Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.

Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.

Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.

Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.

Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie intins in foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.

2

Carnea nu se va scurge de tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

mena29 1

26.03.2015, 18:30

Ce bine arata,Meri! Eu nu ma prea omor dupa carnea de miel insa ce ai facut tu aici arata foarte bine!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:31

Sim0na 1

07.05.2015, 11:34

Super arata!! Trebuie s-o incerc si eu.. sa vad de unde fac rost de carne )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza simpla de casa