Pizza turceasca

de merisor in Pizza, 25 Mar 2015 | 5052 vizualizari

 

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca.
Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 600 – 650 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 1 praf chimion macinat
  • 200 gr ardei in sos de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.


Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.


In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.


Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.


Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.


Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.


Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.


Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.


Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.


Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.


Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.


Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.


Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.


Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie intins in foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.

2

Carnea nu se va scurge de tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

mena29 1

26.03.2015, 18:30

Ce bine arata,Meri! Eu nu ma prea omor dupa carnea de miel insa ce ai facut tu aici arata foarte bine!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:31

Sim0na 1

07.05.2015, 11:34

Super arata!! Trebuie s-o incerc si eu.. sa vad de unde fac rost de carne )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone