Pizza vegana cu soia si malai

de FlaviaD in Pizza, 15 Oct 2013 | 1488 vizualizari

 

Ma tot gandeam cam cum ar fi sa pregatesc si o pizza vegana, insa nu o margherita, ci ceva mai consistent. Si cum luna acesta a fost „luna pizza” mi-am zis ca ar fi o ocazie tocmai buna s-o incerc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de apa
  • drojdie
  • 1 ardei capia
  • 1/4 fir de praz
  • ketchup
  • 7 linguri de faina integrala
  • 300 g ciuperci Champignon
  • 200 g soia texturata
  • 200 g mozzarella vegetala
  • condimente (sare, piper alb, oregano, busuioc)
  • 2 linguri de malai pentru blat+1 lingura pentru tapetat tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegana cu soia si malai:

Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele.


Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am taiat cu cutitul cubulete.


Am taiat ciupercile felii, iar ardeiul capia fasii. Prazul l-am taiat si pe el in felii rotunde.


Cand aluatul meu a crescut, intr-un vas de yena – este absolut senzational pentru orice preparat – am imprastiat o lingura de malai. M-am uns cu ulei pe maini si am intins cu degetele aluatul in tava.


La suprafata am intins o lingura de ketch-up diluat cu putina apa, apoi bucatelele de soia, ciupercile, ardeiul capia si prazul.


Peste toate am tras un praf de condimente, iar la suprafata un strat serios de mozzarella vegetala.


Am introdus in cuptor si in 20 de minute pizza vegana cu soia era pregatita sa fie mancata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegana cu soia si malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

laura_n 1

15.10.2013, 21:30

ce idee faina suuper! chiar imi place

FlaviaD 1

16.10.2013, 18:15

Multumesc! Pupiiiici

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 10:26

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza