Pizza XXL cu blat pufos

de Giana in Pizza, 4 Noi 2013 | 6338 vizualizari

 

Imi place pizza facuta in casa si sa fie cu de toate.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 ml iaurt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 2-3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde (cca. 600 g)

Toping:

  • 1 carnat uscat de casa
  • 5 felii de parizer (eu am folosit salam de vita)
  • 3 crenvursti (de pui)
  • 150 g ciuperci (proaspete sau din conserva)
  • 25 masline
  • sos de rosii (eu folosesc sos de rosii cu ardei, usturoi si ierburi aromate preparat acasa)
  • 1 ardei rosu (am folosit ardei copt pus la congelator)
  • 200 g cascaval
  • 100 g branza uscata
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL cu blat pufos:

Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul si il punem in tava unsa cu ulei, sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cea mai mare de la cuptorul electric. Daca folositi tava de aragaz ies 2 blaturi din cantitatea aceasta de aluat.


Intepam blatul cu furculita si il ungem cu sos de rosii. Adaugam topingul dupa preferinte, toate ingredientele taiate feliute, cascavalul si branza date prin razatoare. Deasupra am mai pus putin suc de rosii preparat acasa si oregano.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C si o coacem aproximativ 40 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

04.11.2013, 14:47

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:08

arata foarte bine

Giana 1

04.11.2013, 15:54

Va multumesc Ralu, Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Pizza turnata