Pizzette frantuzesti super-rapide

de klausenburger_adica Lacrima in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2009 | 7337 vizualizari

 

Cand la usa iti bat oaspeti pe neasteptate ai doua posibilitati: sa te dai peste cap si sa scoti din maneca vreo reteta super-rapida, sau sa-i duci la restaurant pentru a salva onoarea de gazda. Si pana la urma, atmosfera din caminul tau va ramane mereu mai calda decat cea a unui restaurant pentru ca ai pus o bucata din inima ta in fiecare lucru sau obiect ce te inconjoara.
Mai zilele trecute priveam un artist ceramist cum modela fiecare bucata de lut si imi povestea. S-a oprit la un moment dat si m-a privit. Ii pusesem o intrebare.... "Stii, arta in spatiile casei noastre de prea multe ori nu mai spune mare lucru. Un arhitect sau un designer face un proiect. Proprietarul cumpara si aseaza in casa totul. Dar casa strabunicilor, a bunicilor, la urma casa ta e spatiul tau. Ar trebui sa fie ceea ce esti tu in fiecare element al ei, nu ceea ce e anturajul, nu ceea ce e societatea, ci TU". Si-a vazut de treaba in liniste pentru o vreme. In casa lui, fiecare ungher vorbeste despre el si sotia lui, despre povestea lor de dragoste si despre modul lor de a iubi pe oricine le trece pragul casei ca sa petreaca alaturi in jurul unui semineu traditional si langa povesti de demult. Si amintindu-mi cuvintele acestui om am decis. Mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba. Nimic pe lume nu va putea inlocui ceea ce faci si dai din tot sufletul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de 800 gr de aluat frantuzesc decongelat
  • 200 gr salam picant
  • 2 ardei sau gogosari
  • 100 gr pasta de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 3 oua fierte tari 
  • seminte de susan
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizzette frantuzesti super-rapide:

  1. intinde cu sucitorul putin aluatul chiar pe folia pe care e asezat si taie-l in patrate de 10x10 cm;
  2. taie feliute salamul, ardeii sau gogosarii,ceapa rosie iar ouale fierte tari taie-le bucati potrivit de mari;
  3. condimenteaza pasta de rosii dupa gust cu oregano, busuioc, sare (daca mai e nevoie) si putin piper;
  4. pune pe jumatate dintre patrate cate o lingurita de pasta de rosii, pune peste salamul si apoi legumele iar la sfarsit oul taiat;
  5. acopera cu celelalte bucati de aluat, pune pizzettele intr-o tava pe hartie de copt si presara seminte de susan peste ele; da-le la cuptor pentru circa 15 minute la foc mediu, dar nu foarte puternic pentru a nu se arde rapid de-asupra.

TIPS-URI

1

coace-le cu putin inainte sa-ti ajunga oaspetii; daca trebuie sa le reincalzesti, grasimea din  aluat le va face sa se lase si sa fie unsuroase

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizzette frantuzesti super-rapide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

11.10.2009, 18:55

Te-ai orientat repede si bine. Indiferent cum il iei , ca aperitiv sau gustare , e foarte bun !

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:38

place

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizzette de vinete